Η Έκθεση Γελοιογραφίας για την Ιστορία της Μεταπολίτευσης στο Μετρό Συντάγματος

Η Έκθεση Γελοιογραφίας για την Ιστορία της Μεταπολίτευσης στο Μετρό Συντάγματος

Η έκθεση «H Μεταπολίτευση των Γελοιογράφων» θα πραγματοποιηθεί στο Μετρό Συντάγματος από τις 14 έως τις 19 Οκτωβρίου 2024. Οι επιμελητές Γιάννης Αντωνόπουλος και Σπύρος Δερβενιώτης έχουν συλλέξει 422 γελοιογραφίες από μια εκτενή παραγωγή πενήντα ετών γελοιογραφικής τέχνης.

Η διοργάνωση ανήκει στη Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων, με την υποστήριξη της Προεδρίας της Δημοκρατίας, της Βουλής, του Υπουργείου Πολιτισμού, του ΟΠΑΝΔΑ, της ΣΤΑΣΥ και του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα 67 γελοιογράφων, με περισσότερες από 400 γελοιογραφίες που αναδεικνύουν την ελληνική πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα κατά τις τελευταίες πέντε δεκαετίες.

Αυτή η παραγωγή ξεκίνησε τον Ιούλιο του 1974, αμέσως μετά την πτώση της Χούντας, και σηματοδοτεί την εποχή της ελευθερίας στον Τύπο. Η γελοιογραφία εξελίχθηκε μέσα από περιόδους άνθησης και την αύξηση των εφημερίδων συναντώντας σήμερα τις προκλήσεις της ηλεκτρονικής ενημέρωσης. Η έκθεση θα είναι προσβάσιμη στο κοινό καθημερινά από τις 9.00 π.μ. έως τις 9.00 μ.μ.

Πηγή: tovima.gr