Η Taylor Swift Γίνεται η Πλουσιότερη Γυναίκα Μουσικός στον Κόσμο

Η Taylor Swift Γίνεται η Πλουσιότερη Γυναίκα Μουσικός στον Κόσμο

Η Taylor Swift αναδείχθηκε ως η πλουσιότερη γυναίκα μουσικός παγκοσμίως, με εκτιμώμενη περιουσία 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Στη λίστα δισεκατομμυριούχων του Forbes εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο, και στις 5 Οκτωβρίου ανανεώθηκαν τα οικονομικά της στοιχεία, περιλαμβάνοντας τα έσοδα από την παγκόσμια περιοδεία της «Eras» και τις πωλήσεις της μουσικής της.

Το Forbes υπολογίζει ότι η Swift έχει εισπράξει περίπου 600 εκατομμύρια δολάρια από τις περιοδείες και τα δικαιώματα της μουσικής της, καθώς και 600 εκατομμύρια δολάρια από τον μουσικό της κατάλογο. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η επανακυκλοφορία του άλμπουμ της «1989» του 2014, η οποία ξεπέρασε τις πωλήσεις του αρχικού δίσκου.

Επιπλέον, η Taylor Swift βρίσκεται στη δεύτερη θέση της λίστας των πλουσιότερων μουσικών, ανεξαρτήτως φύλου, με τον Jay-Z να κατέχει την πρώτη θέση με περιουσία 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αν και ξεπέρασε τη Rihanna, η οποία έχει καθαρή περιουσία 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια, η Rihanna διατηρεί τον τίτλο της «πιο πλούσιας γυναίκας μουσικού όλων των εποχών».

Τα έσοδα της Swift προέρχονται επίσης από ακίνητα, με κέρδη 125 εκατομμυρίων δολαρίων. Επιπλέον, έλαβε 100 εκατομμύρια δολάρια από δικαιώματα streaming, κυρίως από τα άλμπουμ «Midnights» (2022) και «1989 (Taylor’s Version)». Σύμφωνα με το Bloomberg, η Swift έγινε δισεκατομμυριούχος τον Οκτώβριο του 2023, χάρη στην επιτυχία των νέων άλμπουμ της, της εμπορικά επιτυχημένης περιοδείας της και της ταινίας από τις συναυλίες της που έσπασε κάθε ρεκόρ.

Πηγή: tovima.gr