Τίτλος: Ολοκληρώνεται η σειρά του λεξικού απαιτητικών λέξεων της νέας ελληνικής

Τίτλος: Ολοκληρώνεται η σειρά του λεξικού απαιτητικών λέξεων της νέας ελληνικής

Η προσφορά του ΒΗΜΑΤΟΣ σχετικά με το «ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ» του διακεκριμένου καθηγητή κ. Γεώργιου Μπαμπινιώτη πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου. Ο τέταρτος τόμος του αξιόλογου λεξικού καλύπτει τα λήμματα από Ρ-Ω και συνθέτει έναν γλωσσικό θησαυρό.

Αυτό το λεξικό είναι μοναδικό καθώς περιλαμβάνει λέξεις που απαιτούν βαθύτερη γνώση της ελληνικής γλώσσας. Εστιάζει σε πιο δύσκολες λέξεις, λόγιας ή λογιότερης προέλευσης, οι οποίες είναι χρήσιμες για την κατανόηση της σημασίας, της ετυμολογίας και της προέλευσης τους.

Η έκδοση έχει λάβει θερμές αποδοχές από τους αναγνώστες από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας της. Παρέχει επίσης πληθώρα παραδειγμάτων χρήσης των λέξεων, λεξικές συνάψεις και ετυμολογικές πληροφορίες, με σκοπό να διευκολύνει την πλήρη κατανόησή τους.

Αποτελεί ένα απαραίτητο εργαλείο για μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να μεταφέρουν τις γνώσεις τους, καθώς και για όσους χρησιμοποιούν δημόσιο λόγο ή επιδιώκουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους. Στο σύνολό τους, οι τέσσερις σκληρόδετοι τόμοι της σειράς που προσφέρει το ΒΗΜΑ, ολοκληρώνονται με τον δ’ τόμο (Ρ-Ω), ο οποίος θα είναι διαθέσιμος αυτή την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: tovima.gr