«Ανάσα» παίρνουν οι πολίτες όλης της χώρας (με εξαίρεση την Κοζάνη, την Αχαΐα και τη Θεσσαλονίκη) από σήμερα καθώς με τον κωδικό 6 (άσκηση) στο 13033 μπορούν να μετακινηθούν εκτός δήμου. Η μετακίνηση, όπως είχε ανακοινώσει την Τετάρτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, επιτρέπονται με όχημα έως τρία άτομα ή μία οικογένεια και σε υπαίθριο χώρο, με αποφυγή οποιουδήποτε συγχρωτισμού.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, οι όποιες εικόνες συνωστισμού «θα μας οδηγήσουν σε άρση αυτής της δυνατότητας»

Να σημειωθεί οι διαδημοτικές μετακινήσεις με όχημα και την χρήση του κωδικού 6 δεν επιτρέπονται τις καθημερινές.

Οι οκτώ λόγοι
Μετά τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα και αυτά που θα ισχύσουν από την Δευτέρα για το λιανεμπόριο, δείτε τους οκτώ λόγους μετακίνησης εκτός δήμου:

-Για άθληση ασχέτως τρόπου μετακίνησης, μόνο τα Σαββατοκύριακα έως τις 9 το βράδυ, με τον κωδικό 6 στο 13033. Τίθεται ως προϋπόθεση η μετακίνηση έως τριών ατόμων ή μιας οικογένειας.

-Για άθληση με ποδήλατο ή με τα πόδια από Δευτέρα έως Παρασκευή έως τις 9 μμ με τον κωδικό 6 στο 13033.

-Για επίσκεψη σε αρχαιολογικό χώρο με τον κωδικό 6 στο 13033, τις καθημερινές με τα πόδια ή με ποδήλατο και τα Σαββατοκύριακα και με όχημα.

-Για ψάρεμα με πλωτό μέσο με τον κωδικό 6 στο 13033, τις καθημερινές με τα πόδια ή με ποδήλατο και τα Σαββατοκύριακα και με όχημα.

-Για επίσκεψη σε ιατρό ή φαρμακείο με τον κωδικό 1 στο 13033.

-Για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο με τον κωδικό 4 στο 13033.

-Για επίσκεψη σε κομμωτήριο ή κέντρο αισθητικής για περιποίηση άκρων, στέλνοντας με τον κωδικό 6 με SMS στο 13033.

-Για επίσκεψη (από τη Δευτέρα 5/4) σε κατάστημα λιανικής, στέλνοντας SMS με το ονοματεπώνυμο στο 13032.

Να σημειωθεί ότι διατηρείται η απαγόρευση μετακίνησης εκτός δήμου ή σε απόσταση άνω των δύο χιλιομέτρων από την οικία για μετάβαση σε κατάστημα τροφίμων, σούπερ μάρκετ, με τον κωδικό 2 στο 13033.

Επίσης διατηρείται η απαγόρευση μετακίνησης εκτός δήμους με τον κωδικό 3, αλλά μόνο για τις τράπεζες

Πηγή: patrastimes.gr