Ο Μιχάλης Μανιάτης έδωσε συνέντευξη  στην “Espresso”. Ο γνωστός ηθοποιός , που γνώρισε μεγάλη επιτυχία μέσα από την κινηματογραφική ταινία Άγγελος και τον ομώνυμο ρόλο, αναφέρθηκε μέσα σε όλα στο κύμα καταγγελιών στον καλλιτεχνικό χώρο για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακοποιητικές συμπεριφορές.

Τα σκάνδαλα στον χώρο του θεάματος με τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις και τις κακοποιήσεις από συναδέλφους σας πώς τα είδατε;

Δεν είναι μόνο στον χώρο του θεάματος. Για όνομα του Θεού. Η σεξουαλική κακοποίηση είναι παγκόσμιο θέμα και θέλει πολλή δουλειά. Δεν είναι το επάγγελμα που σε κάνει να έχεις παραβατική συμπεριφορά. Οποιοσδήποτε έχει εξουσία μπορεί να συμπεριφερθεί ανάλογα. Χαίρομαι που βγήκαν άνθρωποι και μίλησαν.

Εσάς σας έχει τύχει σεξουαλική παρενόχληση;

Πλάκα μου κάνεις. Και από άντρες και από γυναίκες. Όμως, από την άλλη, την εποχή του «Άγγελου» ξέρεις πόσα νεαρά άτομα μου την έπεφταν; Δεν την έπεφτα εγώ, μου την έπεφταν…

Και πως το αντιμετωπίσατε;

Πάντα με χιούμορ. Δηλαδή αν μου την έπεφτε εμένα κάποιος από όλους αυτούς που σήμερα τους κατηγορούν, απλά θα του έλεγα με χιούμορ: «Έλα ρε, σταμάτα τώρα. Κοιτάξου στην καθρέφτη».

Τα χρόνια περνάνε. Έχετε συμβιβαστεί με την εικόνα σας και αυτό που βλέπετε στον καθρέφτη σας;

Ποιον καθρέφτη; Αν έρθεις εδώ που μένω, στη σπηλιά με ένα υπαίθριο μπάνιο και μια υπαίθρια κουζίνα, θα δεις ότι δεν έχω κανέναν καθρέφτη. Δεν με αφορά η εικόνα μου. Μου αρέσει η εσωτερική μου εικόνα. Με αγαπάω!

Πηγή: patrastimes.gr