Στη κρισιμότητα των στιγμών μετά τη φωτιά που ξέσπασε στη Ζήρια της Αιγιάλειας, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης προσθέτοντας ότι οι επόμενες ώρες είναι δύσκολες αλλά θα τις ξεπεράσουμε με την βοήθεια

“Οι επόμενες ώρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για τις περιοχές της Αιγιάλειας που τυλίχτηκαν στις φλόγες. Η κατάσταση είναι δύσκολη και επίπονη για τις δασοπυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει θέσει το σύνολο του στόλου των μηχανημάτων και του προσωπικού της στην υπηρεσία των αρχών.  Είμαστε στο πλευρό όλου του μηχανισμού, των δυνάμεων πυρόσβεσης  και όλων όσων από ξηρά, θάλασσα, εναέρια καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να σώσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Βιώνουμε άλλη μια δύσκολη μέρα για την Αχαΐα, που για να την ξεπεράσουμε είναι απαραίτητη η συνδρομή όλων μας. Θερμή παράκληση προς όλους να είμαστε συνεργάσιμοι και να ακολουθούμε τις οδηγίες όλων όσων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, καθώς επίσης να αποφύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις, ιδιαίτερα για όσο διάστημα παραμένει κλειστή και στα δύο ρεύματα η κυκλοφορία των οχημάτων στη Νέα και Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών. Και τις επόμενες ημέρες και ώρες όμως είναι απαραίτητο να αποφύγουμε κάθε δραστηριότητα που μπορεί να πυροδοτήσει νέες επικίνδυνες καταστάσεις».

Την παραπάνω δήλωση έκανε  ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, μετά και την έκτακτη επίσκεψη του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, το απόγευμα του Σαββάτου 31 Ιουλίου 2021.

Πηγή: patrastimes.gr