Ξεκίνησε έρευνα για το «ντου» του Φουρθιώτη συνοδεία «φουσκωτών» στο υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με τις καταγγελίες του Γιάννη Βρούτση.

Την ώρα που ο Μένιος Φουρθιώτης προσπαθεί να συνηθίσει το περιβάλλον στο κελί του, στις Φυλακές Κορυδαλλού, και να «χτίσει» τις σχέσεις του με τους συγκρατούμενούς του, μια νέα έρευνα άρχισε σε βάρος του, και πάλι από το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Αντικείμενο της νέας έρευνας είναι οι καταγγελίες που είχε κάνει ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης για τα «ντου» που έκανε στο υπουργείο ο πρώην παρουσιαστής συνοδευόμενος από «φουσκωτούς» και απαιτώντας να εισπράττει τα υπέρογκα ποσά αποζημίωσης που αναλογούσαν στους δυσθεώρητους μισθούς που δήλωνε.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, ήδη από σήμερα έχει προγραμματιστεί η κλήση των πρώτων μαρτύρων από τους αστυνομικούς. Πρόκειται για υπαλλήλους του υπουργείου Εργασίας, που, σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, είχαν «τραμπουκιστεί» από τον… αποκαλυπτικό παρουσιαστή, που θεωρούσε ότι έτσι θα άπλωναν τα χρήματα για τις αποζημιώσεις της αναστολής στα πόδια του.

Ο ίδιος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας είχε μιλήσει για «απαράδεκτο τρόπο, πιέσεις και απειλές στο υπουργείο», καθώς και για «κλοτσιές και υπαλλήλους που έκλαιγαν» όταν άκουγαν τις απειλές του πρώην μάνατζερ της πρωταγωνίστριας των ταινιών πορνό.

«Το συγκεκριμένο πρόσωπο, όχι μία, αλλά πολλές φορές είχε έρθει με απαράδεκτο τρόπο, με πιέσεις, με απειλές στο υπουργείο, αλλά οι υπάλληλοι δεν ενέδωσαν. Οφείλω ένα τεράστιο “ευχαριστώ” στους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου που δεν ενέδωσαν. Είδαν τι πήγε να γίνει κι έφεραν το πρόβλημα στο γραφείο μου» είχε πει ο πρώην υπουργός.

Οι καταγγελίες του κ. Βρούτση είχαν, επίσης, προκαλέσει την παρέμβαση του επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας Χρήστου Μπαρδάκη, ο οποίος είχε δώσει εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, στο πλαίσιο της οποίας ελέγχεται ο προφυλακισμένος πρώην παρουσιαστής για την τέλεση αδικημάτων όπως απάτη ή απόπειρα απάτης.
Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός «φωτογράφισε» τον κατηγορούμενο ως εμπλεκόμενο σε υπόθεση είσπραξης δεκάδων χιλιάδων ευρώ από το πρόγραμμα «Συν-Εργασία», καθώς δήλωνε μισθούς έως και 80.000 ευρώ μεικτά.

Πηγή: espressonews.gr