Έγγραφο με τη γνωμοδότηση από ιατροδικαστή, το οποίο «καίει» τον ψευτογιατρό, και κάνει λόγο για θανάτους καρκινοπαθών που επήλθαν μετά τη διακοπή της θεραπείας τους από τον Νικόλαο Κοντοστάθη φέρνει στο φως της δημοσιότητας το «protothema.gr».

«Ο θάνατος όλων των ασθενών επήλθε συνέπεια καρδιοαναπνευστικής ανακοπής σε έδαφος γενικευμένης καρκινωμάτωσης σε έδαφος του καρκίνου (από τον οποίο έπασχαν) μετά τη διακοπή της θεραπείας τους από τον Κοντοστάθη Νικόλαο, τελώντας το αδίκημα της ανθρωποκτονίας (εγκληματική ενέργεια)», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο της γνωμοδότησης, το οποίο συνέταξε η Ιατροδικαστής Πραγματογνώμονας Πρωτοδικείου και Εισαγγελίας Αθηνών και Πειραιώς, κ. Ουρανία Δημακοπούλου.

atrodikastis
«Η υπόθεση ξεκίνησε ως μία μεγάλη απάτη, πλέον όμως καταδεικνύεται ότι επρόκειτο για μία πρωτόγνωρη υπόθεση για τα Ελληνικά δικαστικά χρονικά. Το κατηγορητήριο είναι πολύ βαρύ», δήλωσε στο «protothema.gr» ο δικηγόρος θύματος του «ψευτογιατρού», Στέλιος Σούρλας και συνέχισε: «Οι συγγενείς των νεκρών θυμάτων του ψευτογιατρού αλλά και οι εν ζωή εξαπατηθέντες πολίτες ζητούν εναγωνίως να τιμωρηθεί αυτός ο άνθρωπος για την εγκληματική του δράση. Έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και είμαι σίγουρος ότι θα αποδοθεί στο ακέραιο».

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο 47χρονος αντιμετωπίζει κατηγορίες ανθρωποκτονίας κατά συρροή, απάτης, αντιποίησης ιατρικού επαγγέλματος και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της υπόθεσης δρούσε τουλάχιστον από το 2016 παρέχοντας έναντι αδρής αμοιβής τις «εξειδικευμένες» γνώσεις, με δήθεν θεραπείες διάρκειας πέντε μηνών που θα οδηγούσαν, λόγω των προηγμένων φαρμάκων που υποτίθεται πως θα χορηγούσε, σε πλήρη ίαση. Σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσιεύει σήμερα το «protothema.gr» όχι μόνο δεν υπήρχε… ίαση αλλά η διακοπή των κανονικών θεραπειών των καρκινοπαθών μετά τις… συμβουλές του Νικόλαου Κοντοστάθη οδήγησε – επίσημα πλέον- στον θάνατο των ασθενών. Σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει γνωστά τον περασμένο Ιούνιο ο αριθμος των ασθενών ασθενών που εξαπάτησε εκτιμάται ότι είναι αρκετά μεγάλος. Ο 47χρονος επί σειρά ετών εμφανιζόταν ως διακεκριμένος γιατρός σε βαριά νοσούντες ασθενείς και τις οικογένειές τους, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά για θεραπείες πλήρους ίασης.

Όταν ο «μαϊμού» γιατρός οδηγήθηκε στον Ανακριτή ομολόγησε ότι δεν είναι… γιατρός και ότι εξαπάτησε τους συγγενείς των θυμάτων, υποδυόμενος τον γιατρό, ενώ φέρεται να ζήτησε συγγνώμη. Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε τότε θέλησε να βοηθήσει τα παιδιά και τους γονείς τους και ότι ουδέποτε τους έπεισε να σταματήσουν τη θεραπεία που ακολουθούσαν. Τόνισε ακόμη πως τα παιδιά είχαν ολοκληρώσει τα θεραπευτικά σχήματα που ακολουθούσαν, όταν τα γνώρισε. Όταν ρωτήθηκε αν πήρε χρήματα από τους συγγενείς των ανθρώπων που τελικά άφησαν την τελευταία τους πνοή, παραδέχθηκε οτι το έκανε, αλλά όπως είπε δεν πήρε χρήματα από τους υπόλοιπους 45 ασθενείς που καταγράφονται στη δικογραφία.

Πηγή: patrastimes.gr