Αντιμέτωπος με νέες, βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες είναι ο πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ Γιώργος Γιαννόπουλος, λίγες μόλις ημέρες προτού δικαστεί σε δεύτερο βαθμό για γενετήσιες πράξεις σε βάρος ενός κοριτσιού μόλις 6 ετών, για τις οποίες έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 12 ετών με αναστολή.

Μετά τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, ο αρμόδιος εισαγγελέας προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του 70χρονου μουσικού για τα αδικήματα της γενετήσιας πράξης με ανηλίκους μη συμπληρώσαντες τα 12 έτη και συμπληρώσαντες τα 12 έτη άπαξ, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκων μη συμπληρωσάντων τα 14 έτη άπαξ, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Οι κατηγορίες αφορούν πέντε κορίτσια που έχουν καταγγείλει ότι ο κατηγορούμενος τα παρενόχλησε σεξουαλικά κατά το διάστημα από το 2007 έως το 2013. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταγγελίες ακόμη δύο γυναικών σε βάρος του ντράμερ μπήκαν στο αρχείο λόγω παραγραφής, αφού οι καταγγελλόμενες πράξεις φέρεται ότι τελέστηκαν τον Αύγουστο του 2003 και τον Αύγουστο του 2005.

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο 70χρονος διέπραξε τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται στο σπίτι του, αλλά και σε δύο κάμπινγκ του Νομού Ηλείας, όπου έκανε διακοπές. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ιδιοκτήτες του ενός κάμπινγκ τού είχαν ζητήσει να φύγει όταν ενημερώθηκαν για τις καταγγελίες σε βάρος του. Πλέον η δικογραφία βρίσκεται στα χέρια ανακριτή, ο οποίος θα τον καλέσει το επόμενο διάστημα σε απολογία.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος μουσικός μπήκε στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης τον περασμένο Μάρτιο, μετά τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν σε βάρος του πέντε γυναίκες, στην οποία καταγράφουν τις μαρτυρίες τους για όσα βίωσαν ενώ ήταν ανήλικες. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η δράση του ντράμερ συνεχιζόταν ως και το 2018-2019 και ενώ ήδη ελεγχόταν από τη Δικαιοσύνη για τον βιασμό ενός ανήλικου κοριτσιού.

Οι μαρτυρίες των νεαρών γυναικών αποκάλυψαν και άλλες περιπτώσεις ανήλικων κοριτσιών που φέρεται ότι έπεσαν θύματα της διαστροφής του μουσικού ενώ ήταν μεταξύ οκτώ και 13 ετών. Οι νεαρές γυναίκες φέρεται ότι δεν σχετίζονται μεταξύ τους και περιγράφουν διαφορετικά πραγματικά περιστατικά που έλαβαν χώρα σε διαφορετικούς τόπους και χρόνους.

Οι καταγγέλλουσες εμφανίζονται στις μαρτυρίες τους να καταγράφουν ένα μοτίβο το οποίο ακολουθούσε ο ντράμερ, που φέρεται σε πολλές περιπτώσεις ότι εκμεταλλευόταν τη χαλαρότητα των καλοκαιρινών διακοπών αλλά και τη γνωριμία του με τους γονείς των παιδιών, οι οποίοι του έδειχναν εμπιστοσύνη εξαιτίας του γεγονότος ότι είχε συνεργαστεί με το δημοφιλές συγκρότημα.

Πηγή: espressonews.gr