Προβοκατόρικο δημοσίευμα της τουρκικής φιλοκυβενητικής εφημερίδας Χουριέτ, που υποστηρίζει προκλητικά πως τρεις παράνομοι μετανάστες από το Καμερούν, πετάχτηκαν στη θάλασσα -από σκάφος του ελληνικού Λιμενικού Σώματος- μ’ αποτέλεσμα οι δυο να χάσουν τη ζωή τους και ο ένας διασωθεί, στην περιοχή του Κουσάντασι, απέναντι από τη Σάμο.

«Εντοπίστηκαν οι σωροί δύο από τους τρεις παράνομους μετανάστες που πέταξε στη θάλασσα η Ελλάδα» γράφει προκλητικά το δημοσίευμα, κατηγορώντας το ελληνικό Λιμενικό Σώμα πως «πέταξε» στη θάλασσά τους τρεις μετανάστες, από τους οποίους ένας κατάφερε να φτάσει κολυμπώντας στα τουρκικά παράλια.

11

Το δημοσίευμα αναφέρει πως μετά την καταγγελία του Καμερουνέζου παράνομου μετανάστη που διασώθηκε, σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής πραγματοποίησε έρευνες στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Κουσάντασι, μ’ αποτέλεσμα να εντοπιστούν οι δύο σωροί των συμπατριωτών του, κοντά στην ακτή του κόλπου Σαζλίκ.

Δεν είναι πρώτη φορά που η Τουρκία και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, επιχειρούν να «στριμώξουν» την Ελλάδα με fake news και κατηγορίες που στόχο έχουν να καλύψουν την προσπάθεια «εργαλειοποίησης» του μεταναστευτικού από την Άγκυρα, προκειμένου να πιεστεί η χώρα μας και η Ε.Ε.

Πηγή: patrastimes.gr