Φύλακας άγγελος αποδείχθηκε ο Αλέξης Γεωργούλης για έναν ερασιτέχνη ψαρά από τη Λάρισα, ο οποίος στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του, καθώς σώθηκε από βέβαιο πνιγμό χάρη στη σωτήρια επέμβαση του ηθοποιού και ευρωβουλευτή, με την βοήθεια αυτοδιοικητικών της περιοχής και μιας γυναίκας!

Το παρ’ ολίγον θύμα, ένας 59χρονος απόστρατος της Αεροπορίας, είχε πάει για ψάρεμα με τη βάρκα του. Οταν τελείωσε, πήρε τον δρόμο της επιστροφής, όμως στην προσπάθειά του να πλησιάσει ένα σημείο της ακτής Βελίκα, στο ύψος Σπιτάκι, υπό άγνωστες συνθήκες σφηνώθηκε στην προπέλα της μηχανής της βάρκας του! Ο ψαράς ακινητοποιήθηκε με το κεφάλι του μέσα στο νερό, παλεύοντας με όλες του τις δυνάμεις για να απεγκλωβιστεί. Για καλή του τύχη εκείνη τη στιγμή περνούσε από τον δρόμο η σύζυγος του αντιδημάρχου Αγιάς Νίκου Ντάγκα, η οποία είδε την προσπάθεια του άντρα να αποφύγει τον πνιγμό, καθώς η βάρκα βρισκόταν μέσα στη θάλασσα, σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από την παραλία.

Η γυναίκα πλησίασε στην ακρογιαλιά για να δει καλύτερα και αντίκρισε έντρομη τον άντρα να δίνει μάχη για να βγάλει το κεφάλι του από το νερό! Αμέσως έπεσε στη θάλασσα για να βοηθήσει τον 59χρονο που πνιγόταν, ενώ την ίδια στιγμή έφτασαν τυχαία στο σημείο ο σύζυγός της, ο δημοτικός σύμβουλος Γρηγόρης Καλαγιάς και ο Λαρισαίος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και γνωστός ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης, ο οποίος διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με την περιοχή της Θεσσαλίας.

Οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν συγκλονιστικές. Σύμφωνα με το onlarissa.gr, οι τρεις άνδρες και η γυναίκα έδωσαν πραγματική μάχη για να σώσουν τον άτυχο 59χρονο απόστρατο της Αεροπορίας. Τελικά, ύστερα από κάποια λεπτά, τα οποία φάνηκαν αιωνιότητα σε όλους όσοι βρίσκονταν εκεί, ο ψαράς απεγκλωβίστηκε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, όπου οι γιατροί έκριναν πως έπρεπε να γίνει άμεσα η διακομιδή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Ιασώ» Θεσσαλίας.

Πηγή: espressonews.gr