Αγωνία και… έκσταση για τον Ιάκωβο Γκόγκουα. Ο γιατρός της ομορφιάς που εμπιστεύονται πολλοί Ελληνες celebrities αποκλείστηκε για λίγο στην εξωτική Χαβάη, μετά τις εκρήξεις του ηφαιστείου Κιλαουέα.

Από τον ΗΛΙΑ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ

Σύμφωνα με προειδοποίηση που εξέδωσε η υπηρεσία ηφαιστειακής δραστηριότητας του Γεωφυσικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ την περασμένη Πέμπτη, το επίπεδο συναγερμού αυξήθηκε στο «κόκκινο» λόγω της εκρηκτικής δραστηριότητας και των συνδεόμενων με αυτήν κινδύνων.

Το Κιλαουέα θεωρείται ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο και, παρά το γεγονός ότι η κορυφή του βρίσκεται μέσα στο Εθνικό Πάρκο Ηφαιστείων της Χαβάης και μακριά από κατοικημένες κοινότητες, οι εκρήξεις του προκάλεσαν εύλογα την ανησυχία του κόσμου στη Χαβάη, ειδικά των τουριστών. Ο Ιάκωβος Γκόγκουα, ωστόσο, περισσότερο εντυπωσιάστηκε από το θέαμα παρά φοβήθηκε.

gogoua
Ο Ιάκωβος Γκόγκουα με φόντο το ηφαίστειο Κιλαουέα

«Ηρθα στη Χαβάη που συνδυάζει θάλασσα, ζούγκλα, περιπέτεια, δραστηριότητες, φύση και φυσικά καλοκαίρι, αφού δεν μου αρέσει ο χειμώνας. Με μαγεύει η ομορφιά που έχουν τα ηφαιστειογενή τοπία, γι’ αυτό επισκέπτομαι και τη Σαντορίνη πολύ συχνά. Το θεωρώ κάτι διαφορετικό και μοναδικό, και αυτός ήταν ο λόγος που επέλεξα τη Χαβάη για τις διακοπές μου» δήλωσε στην «Espresso» ο γοητευτικός γιατρός και ταξιδευτής, ο οποίος έχει πατήσει το πόδι του και στις πέντε ηπείρους του πλανήτη. Δεν το περίμενε, ωστόσο, πηγαίνοντας τούτη τη φορά στη Χαβάη ότι θα του δινόταν η ευκαιρία να δει ηφαίστειο να… ξερνάει λάβα.

«Δεν το περίμενα ποτέ ότι θα στεκόμουν τόσο τυχερός να βιώσω μια τέτοια εμπειρία: το ηφαίστειο να εκρήγνυται κι εγώ να είμαι παρών και να το βλέπω» μας εξήγησε ο Ιάκωβος σχεδόν εκστασιασμένος. «Ωστόσο αυτή η εμπειρία δημιούργησε κάποιες επιπλοκές στην πτήση μου και γι’ αυτό χρειάστηκε να μείνω λίγο παραπάνω στο νησί. Απ’ ό,τι πληροφορήθηκα κιόλας, τόσο μεγάλη έκρηξη λάβας είχε να συμβεί εδώ και 10 χρόνια» μας ενημέρωσε ο ίδιος στη συνέχεια της κουβέντας μας, σημειώνοντας ότι θα φρόντιζε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που του δόθηκε για να απολαύσει λίγο παραπάνω το συγκλονιστικό τοπίο.

«Τα συναισθήματά μου είναι ποικίλα, δεδομένου ότι γεφυρώνεται μια αγωνία για το τι μπορεί να συμβεί και παράλληλα ο ενθουσιασμός, αφού κάτι τέτοιο δεν το ζεις εύκολα. Ενιωσα σαν να συμμετέχω στην ταινία του “Αρχοντα των δαχτυλιδιών”, που είναι μία από τις αγαπημένες μου λόγω αυτών των απίστευτων σκηνικών, γι’ αυτό δεν με ενόχλησε καθόλου που έπρεπε να παρατείνω τη διαμονή μου στο νησί Χίλο της Χαβάης» κατέληξε ο Ιάκωβος Γκόγκουα μιλώντας στην «Espresso» από το εξωτικό νησί.

Πηγή: espressonews.gr