Ο κανακάρης των Μαρινόπουλου-Γουλανδρή υπογράφει σκηνοθετικά τη νέα καμπάνια εταιρίας… παγωτού

Το καλλιτεχνικό DNA της εικαστικού μητέρας του Όλγας Γουλανδρή κληρονόμησε ο γιος του επιχειρηματία Πάνου Μαρινόπουλου.

Με bachelor στο Oxford Brookes University και στο New York Film Academy, ο κληρονόμος κάνει τα δικά του βήματα στον χώρο της τέχνης και το σίγουρο είναι ότι το μέλλον του ανήκει, κάνοντας περήφανους τους γονείς του. Η υπογραφή του Γιάννη Μαρινόπουλου ως video & edit artist φιγουράρει στη διαφήμιση μεγάλης ελληνικής εταιρίας παγωτού. Η νέα καμπάνια με τίτλο «Escape from reality» βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες στον αέρα και το σουρεαλιστικό βίντεο του νεαρού Μαρινόπουλου έχει κερδίσει τις εντυπώσεις.

Μεγαλωμένος στα πούπουλα, ο επιχειρηματίας Πάνος Μαρινόπουλος ήταν ένας από τους πιο γνωστούς bon viveur της εποχής του. Με πολλές κατακτήσεις, παντρεύτηκε σε νεαρή ηλικία την Όλγα Γουλανδρή και απέκτησε τον πρωτότοκο γιο του Γιάννη. Αρκετά χρόνια αργότερα έγινε «talk of the town» στις κοσμικές σελίδες λόγω του δεύτερου γάμου του με τη νεαρή καλλονή Ιωάννα Καπετανάκου. H νιόπαντρη κυρία Μαρινοπούλου αναδείχθηκε σε fashion icon των 90s, με χολιγουντιανές εμφανίσεις, χλιδάτο lifestyle και σπίτια από τη Μύκονο ως το Μαϊάμι. Το 2014 έληξε άδοξα ο γάμος τους (με συναινετικό διαζύγιο) και ο Πάνος Μαρινόπουλος μετά και τα οικονομικά προβλήματα εξαφανίστηκε από τα φώτα της δημοσιότητας.

Κόρη του εφοπλιστή και συλλέκτη Γιάννη Γουλανδρή, με καταγωγή από την Άνδρο, η δυναμική και εντυπωσιακή Όλγα Γουλανδρή μετά το διαζύγιό της από τον Πάνο Μαρινόπουλο αφοσιώθηκε στην ανατροφή του μοναχογιού της και στην τέχνη. Σήμερα θεωρείται η εκπρόσωπος της σύγχρονης τέχνης του μωσαϊκού στην Ελλάδα και μάλιστα διδάσκει την τέχνη του, καθώς έχει δημιουργήσει την ομάδα μαθητών με τίτλο «Μωσαϊκός Κόσμος».

Τα πρώτα σούπερ μάρκετ

Η Μαρινόπουλος Α.Ε., που ιδρύθηκε από την οικογένεια Μαρινοπούλου, ήταν για πολλά χρόνια η μεγαλύτερη ομάδα καταστημάτων λιανικής και χονδρικής πώλησης τροφίμων, ρούχων, ηλεκτρονικών και ποτών της Ελλάδας με έδρα τον Άλιμο Αττικής. Το 1962 δημιουργούνται τα πρώτα σούπερ μάρκετ, τα οποία ονομάστηκαν και «αυτοεξυπηρέτησης» με τον τίτλο Self Service Μαρινόπουλος. Την επόμενη χρονιά συνάπτουν συμβάσεις συνεργασίας με τη γαλλική Le Printemps και τα καταστήματα μετονομάζονται σε Prisunic Μαρινόπουλος. Τα τελευταία χρόνια η εταιρία δεν πλήρωνε τους προμηθευτές της, με αποτέλεσμα από τον Ιούλιο του 2015 να αρχίσουν προβλήματα με τον ανεφοδιασμό των καταστημάτων, με αποτέλεσμα ο όμιλος να πέσει στα… βράχια. Έπειτα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της εταιρίας και τις τράπεζες ανακοινώθηκε η εξαγορά του Ομίλου Μαρινόπουλος από τον όμιλο Σκλαβενίτη. Η εξαγορά εγκρίθηκε με δικαστική απόφαση στις 16 Ιανουαρίου 2017.

Πηγή: espressonews.gr