Η εκτίμηση και ο σεβασμός που τρέφουν ο ένας για τον άλλο είναι μεγάλα και γνωστά σε όλους.

Ο Λάκης Λαζόπουλος τον θεωρεί τον καλύτερο δημοσιογράφο της ελληνικής τηλεόρασης και ο Νίκος Χατζηνικολάου τού βγάζει το καπέλο στη σάτιρα. Τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, στις 23.30, στην εκπομπή «Ενώπιος ενωπίω», ο Νίκος Χατζηνικολάου υποδέχεται τον Λάκη Λαζόπουλο έτσι, για να γελάσει το χειλάκι μας μέσα στην αποπνικτική και ζοφερή ατμόσφαιρα της καραντίνας Νο 2.

Ο σπουδαίος κωμικός και σεναριογράφος αποκαλύπτει το μυστικό της επιτυχίας στη σειρά «Δέκα Μικροί Μήτσοι», μιλά για το πάθος του με τη σάτιρα και αποκαλύπτει ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή στη ζωή του. Τι λέει για την τηλεόραση και την πολιτική και τι απαντά στους επικριτές του; Η Ελενίτσα, ο Σκαραβαίος και άλλα γνωστά πρόσωπα μιλούν για τον χαρακτήρα του Λάκη Λαζόπουλου.

Η τελευταία συνέντευξη του καλλιτέχνη ήταν στην ΕΡΤ, στην εκπομπή της Λένας Αρώνη. Τότε είχε μιλήσει για την παύση που είχε κάνει από όλους και όλα στο εξοχικό του, στην Πάρο, την περίοδο της πρώτης καραντίνας, προτού αποφασίσει να συμμετάσχει στο θεατρικό έργο «Προδοσία» του Χάρολντ Πίντερ, σε σκηνοθεσία του Αιμίλιου Χειλάκη, στο θέατρο Βρετάνια, το οποίο όμως σταμάτησε λόγω της δεύτερης καραντίνας. Τότε είχε δηλώσει: «Επειδή ζωγραφίζω, ήμουν σε μια κατάσταση που ήθελα να πάρω τα πινέλα και τις ζωγραφικές μου και να σηκωθώ να φύγω, να ηρεμήσω. Να είμαι μόνος μου. Δεν ήθελα να παρεμβάλλεται τίποτε ανάμεσα σε εμένα και στο δημιούργημα. Δεν θέλω να εξηγώ και να ταλαιπωρείται η ψυχή μου. Δεν μπορούσα… Ήταν απόφασή μου, όπως λένε “πήγαινε τώρα να ηρεμήσεις και να σου φύγουν λίγο τα νεύρα, και έλα ξανά όταν ηρεμήσεις”. Δεν πήγα με συνταγή και με σχέδιο. Ήταν παρόρμησή μου, που μου έλεγε “φύγε”»

Πηγή: espressonews.gr