Τέλος αθηναϊκής εποχής για τον Μανώλη Λιδάκη. Την απόφασή του να εγκαταλείψει την πρωτεύουσα έπειτα από 35 ολόκληρα χρόνια για να επιστρέψει στην Κρήτη, τόπο καταγωγής του, ανακοίνωσε ο σπουδαίος καλλιτέχνης.

Οπως εξήγησε, μάλιστα, στο λιτό πλην όμως περιεκτικό μήνυμά του προς τους διαδικτυακούς φίλους του και θαυμαστές, οι λόγοι που τον οδήγησαν να πάρει αυτή την απόφαση είναι προσωπικοί, ενώ πρόσθεσε πως δεν ξέρει ούτε ο ίδιος πότε κι αν θα επιστρέψει κάποια στιγμή στο κλεινόν άστυ.

«Γεια και χαρά σας, αγαπημένοι φίλοι. Υστερα από 35 χρόνια μακριά από το σπίτι και την οικογένειά μου, αποφάσισα για προσωπικούς λόγους να επιστρέψω εκεί που γεννήθηκα. Το πότε και αν επιστρέψω στην Αθήνα, δεν το γνωρίζω. Από εδώ πλέον θα εργάζομαι δισκογραφικά… Εχουμε όλα τα μέσα και μουσικούς υψηλού επιπέδου. Ευχαριστώ την Αθήνα για όλα αυτά που μου πρόσφερε. Τελειώνω σύντομα ένα single και σας το αφιερώνω. Να έχετε υγεία» έγραψε ο Μανώλης Λιδάκης στην ανάρτησή του.

Οπως ήταν φυσικό, τα σχόλια που συγκέντρωσε στο post ήταν χιλιάδες. Μεταξύ αυτών κι εκείνο του συναδέλφου του Νίκου Πορτοκάλογλου, ο οποίος του ευχήθηκε: «Καλό restart, φίλε Μανώλη».

Οι ανηφόρες

Σε μια από τις σπάνιες τηλεοπτικές εμφανίσεις του, στο «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ, ο 61χρονος Μανώλης Λιδάκης είχε μιλήσει πριν από μερικούς μήνες «για τις ανηφόρες και τις κατηφόρες της ζωής του», τις εποχές που μεσουρανούσε στη δισκογραφία, αλλά και τις εποχές που «εξαφανιζόταν» στα βουνά της Κρήτης.

«Εξαφανιζόμουν, γιατί γνώριζα τη ματαιοδοξία των πραγμάτων. Πολλοί μου λένε ότι “με τα προσόντα που έχεις, έπρεπε να κάνεις περισσότερα πράγματα”, κι εγώ απαντώ ότι έπρεπε να αλλάξω την ψυχή μου και ότι δεν είμαι διατεθειμένος να το κάνω» είχε πει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: espressonews.gr