Εχοντας τις αναμνήσεις του πατέρα του Βασίλη Αυλωνίτη συνεχώς στo μυαλό του έφυγε για το «μεγάλο ταξίδι» το Σάββατο το μεσημέρι ο μοναχογιός του μεγάλου ηθοποιού Γιάννης.

  • Από τον Νίκο Νικόλιζα

Ανθρωπος χαμηλών τόνων, μεγάλωσε και γαλουχήθηκε με όλες τις αρετές του πολυαγαπημένου ηθοποιού. Μαζί με την αδερφή του Ελένη βρισκόταν συνεχώς στα γυρίσματα των ταινιών αλλά και στα παρασκήνια των θεάτρων, όπου έπαιζε ο πατέρας τους μαζί με τη Βασιλειάδου, τον Ρίζο, τον Φωτόπουλο, τον Σταυρίδη. Οπως θυμούνται μάλιστα ηθοποιοί που έπαιζαν με τον Βασίλη Αυλωνίτη, ο ίδιος είχε πάντα στο πλευρό του τα παιδιά του, τα οποία λάτρευε. Ωστόσο τα πολλαπλά προβλήματα του 78χρονου Γιάννη Αυλωνίτη τον λύγισαν.

«Το τελευταίο διάστημα ο πατέρας μου ταλαιπωρήθηκε με την υγεία του, ωστόσο πάντα μιλούσε για τον πατέρα του και παππού μου και όσα έζησε μαζί του. Ηταν πολύ υπερήφανος άνθρωπος και έτσι θα τον θυμάμαι» λέει αποκλειστικά στην «Espresso» ο εγγονός του μεγάλου μας κωμικού, που πήρε και το όνομά του, Βασίλης Αυλωνίτης.

Ο Γιάννης Αυλωνίτης

Σε αρκετές ταινίες

Το μεσημέρι του Σαββάτου συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον «Γιαννάκη» -όπως τον αποκαλούσε και ο πατέρας του- στο Νεκροταφείο της Αργυρούπολης πλάι στην οικογένειά του και στον πολυαγαπημένο του γιο Βασίλη. Μάλιστα, όπως λέει σήμερα ο γιος του Βασίλης: «Ο μπαμπάς μου είχε συμμετάσχει και σε αρκετές ταινίες στις οποίες έπαιζε και ο παππούς μου. Του έλεγε ο παππούς: “Θέλουμε ένα παιδί σε αυτή την ταινία. Ελα εσύ, Γιαννάκη”. Και έτσι έπαιξε στο πλευρό του. Πίσω του ο πατέρας μου αφήνει και μια εγγονή, στην οποία τιμής ένεκεν έδωσα το όνομα του παππού μου, Βασιλεία Αυλωνίτη, για να συνεχιστεί το γένος» αναφέρει συγκινημένος.

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: espressonews.gr