Εκβιάστηκε από την ίδια της τη μητέρα, εξαπατήθηκε από τον σύζυγό της, ενώ ο Αριστοτέλης Ωνάσης της έδινε ναρκωτικές ουσίες για να κάνει σεξ.

Αυτές οι εκρηκτικές αποκαλύψεις για την τραγική ζωή της Μαρίας Κάλλας προκύπτουν από το νέο βιβλίο «Cast A Diva: The Hidden Life of Maria Callas» της βιογράφου Λίντσι Σπενς, η οποία επί δύο χρόνια περνούσε από το μικροσκόπιο ανέκδοτες επιστολές της ντίβας.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του «Observer», μεταξύ των πιο σοκαριστικών επιστολών της Κάλλας προς τη γραμματέα της είναι αυτή στην οποία αποκαλύπτει ότι ο Ωνάσης την απειλούσε.

«Υπάρχουν επίσης ανησυχητικές πληροφορίες από το ημερολόγιο στενού φιλικού της προσώπου στο οποίο περιγράφεται με λεπτομέρεια πως ο Ωνάσης τη νάρκωνε, κυρίως για σεξουαλικούς λόγους» αναφέρει η Σπενς, μεταξύ άλλων.

Οσο για τον γάμο της με τον Ιταλό βιομήχανο Τζιοβάνι Μπατίστα Μενεγκίνι, η Κάλλας έγραφε μεταξύ άλλων ότι κατά τη διάρκεια του γάμου τους της έκλεψε τη μισή της περιουσία βάζοντας στα πάντα το όνομά του. Γενικά σε αυτές τις επιστολές του 1966 η Κάλλας φαίνεται να περιγράφει έναν στενό περίγυρο που συνεχώς την εκμεταλλευόταν. Κατηγορεί τη μητέρα της ότι πωλούσε στον Τύπο ιστορίες γι’ αυτήν και την εκβίαζε για να μη βγάλει κάποια πράγματα στη φόρα, ενώ είναι βιτριολική και για τη σοπράνο Ρενάτα Τεμπάλντι, την οποία θεωρούσε ανταγωνίστρια.

«Είναι όσο σιχαμερή και ύπουλη γίνεται» έγραφε γι’ αυτήν παρότι και οι δύο είχαν διαψεύσει την κόντρα τους ως κατασκεύασμα του Τύπου.

Πηγή: espressonews.gr