Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος επιστρέφει στον ΑΝΤ1 αυτό το Σάββατο με μια νέα εκπομπή που φέρνει τις «Γειτονιές στο πιάτο». Έτσι τιτλοφορείται η φετινή τηλεοπτική πρόταση του γνωστού σεφ, ο οποίος υπήρξε και κριτής στους πρώτους κύκλους του ελληνικού «MasterChef».

Στη νέα του εκπομπή, που θα προβάλλεται κάθε Σαββατοκύριακο στις 15.00, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος παίρνει τους δρόμους με διάθεση να κάνει το τηλεοπτικό κοινό να ξαναγνωρίσει τις γειτονιές όπου ζει σε ό,τι αφορά τη γαστρονομία τους. Συνοδοιπόροι του σε αυτόν τον περίπατο οι τηλεθεατές θα περιηγηθούν μαζί του σε ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει κάθε γειτονιά, από βραβευμένα εστιατόρια μέχρι καλτ καντίνες.

Σε κάθε επεισόδιο της εκπομπής, ο σεφ θα επισκέπτεται μια γειτονιά της Αθήνας, όπου θα κάνει στάσεις σε στέκια με ιστορική αξία για την εξέλιξη της γαστρονομίας στην πόλη, μέρη με σαφή ή ιδιαίτερη γαστρονομική ταυτότητα, που αποτελούν ορόσημα για κάθε γειτονιά: παλιοί φούρνοι, εστιατόρια με Χρυσούς Σκούφους, μαγειρεία που προσφέρουν την ίδια γεύση από γενιά σε γενιά. Θα συναντά τους σεφ, τους μάγειρες, τους ιδιοκτήτες και, μέσα από μια χαλαρή συζήτηση, θα μαθαίνει την ιστορία της επιχείρησης αλλά και τη δική τους προσωπική πορεία σε σχέση με το φαγητό και τη μαγειρική. Άλλωστε, στο επίκεντρο θα είναι πάντα οι γειτονιές, οι άνθρωποι και οι γεύσεις που θα συναντά. Μέσα από τις «στάσεις» του, ωστόσο, θα παίρνει ιδέες και για δικά του πιάτα, δημιουργώντας κάθε φορά δύο συνταγές.

Πηγή: espressonews.gr