Χριστιανός ορθόδοξος βαφτίστηκε υπό άκρα μυστικότητα ο Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ.

Ο 71χρονος σταρ ασπάστηκε την ορθόδοξη θρησκεία παρουσία μόλις 30 ανθρώπων στον ρωσικό Καθεδρικό Ναό Αλεξάνδρου Νιέφσκι στο 8ο διαμέρισμα του Παρισιού, το απόγευμα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του γαλλικού περιοδικού «Valeurs Actuelles», που βρέθηκε στην τελετή, ο Ντεπαρντιέ έφτασε στον ναό με μια μαύρη Mercedes, συνοδευόμενος από άτομα του στενού του περιβάλλοντος, εξαιτίας των περιορισμών που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας. Ευδιάθετος και γεμάτος ενθουσιασμό, ακολούθησε το τελετουργικό της βάφτισης, το οποίο ολοκληρώθηκε με τη ρίψη νερού στο κεφάλι του πάνω από την κολυμπήθρα.

Αν και δεν έχει γίνει γνωστό το χριστιανικό όνομα που έλαβε μετά τη βάφτισή του, ο Ντεπαρντιέ ερωτηθείς για την επιθυμία του να βαφτιστεί χριστιανός ορθόδοξος εξήγησε ότι έχει δεσμούς με τον ορθόδοξο κλήρο και αγαπά τις ορθόδοξες λειτουργίες. Σημαντικό ρόλο στην απόφασή του αυτή έπαιξε σίγουρα και το γεγονός ότι από το 2013 έχει λάβει τη ρωσική υπηκοότητα.

Και μπορεί σήμερα να είναι χριστιανός ορθόδοξος, όμως το 1967 είχε ασπαστεί για δύο χρόνια τον ισλαμισμό. Είχε επισκεφτεί τη Μέκκα, είχε διαβάσει το Κοράνι και είχε συμμετάσχει σε προσευχές, πριν εγκαταλείψει τη θρησκεία επειδή, όπως είχε δηλώσει το 2016, είχε δυσκολευτεί με τις πέντε προσευχές την ημέρα και την απαγόρευση κατανάλωσης χοιρινού.

Πηγή: espressonews.gr