Συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πραγματοποίησε ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, λίγη ώρα μετά την αφιξή του στη χώρα μας, στο πλαίσιο συμμετοχής του στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Στις δηλώσεις του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Οι σχέσεις των δυο χωρών έρχονται απο πολύ μακριά και μπορούν να πάνε και πολύ μακριά. Στη Ρωσία μεγαλούργησε ο ευεργέτης μας, Ιωάννης Βαρβάκης και από εκεί ξεκίνησε ο πρώτος κυβερνήτης μας, Ιωάννης Καποδίστριας. Η συμμετοχή της Ρωσίας, με τη Βρετανία και τη Γαλλία στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου, σήμαναν τη νίκη των Ελλήνων. Ιστορικοί οι δεσμοί των λαών μας, στις ιστορικές δοκιμασίες της ανθρωπότητας βρεθήκαμε μαζί. Η Ρωσία αποτελεί σοβαρό παράγοντα της ευρωπαϊκής ασφάλειας, η οποία οφείλει να οικοδομείται μέσω συνεργατικών και όχι ανταγωνιστικών σχέσεων. Δεν ξεχνάμε τη σταθερή υποστήριξη της ρωσικής δημοκρατίας σε μια λύση ενιαίου διζωνικού κράρτους για το Κυπριακό και την προσήλωσή σας στο Διεθνές Δίκαιο και στο Δίκαιο της Θάλασσας για την Ανατολική Μεσόγειο. Κοινή μας προτεραιότητα η αντιμετώπιση της πανδημίας, εξετάσαμε τρόπους να θέσουμε σε κίνηση τις ροές Ρώσων επισκεπτών στη χώρα μας».

Από την πλευρά του, ο Μισούστιν είπε: «Κοινή γιορτή για Ρωσία και Ελλάδα η ελληνική Επανάσταση. Υποστηρίξαμε ο ένας τον άλλο σε άλλες στιγμές στην ιστορία. Δεν ξεχνάμε πως πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας ήταν ο Ιωάννης Καποδίστρια. Οι ελληνικές Αρχές ανοίγουν σταδιακά τα σύνορα, αυτό πρέπει να γίνει με ασφάλεια. Υπάρχουν αναξιοποίητες επιχειρηματικές προοπτικές λόγω κορωνοϊού».

Πηγή: patrastimes.gr