Αλλαγές στα Τέλη Κυκλοφορίας για το 2025: Νέα Πρόστιμα και Κατάργηση Δωρεάν Παρατάσεων

Αλλαγές στα Τέλη Κυκλοφορίας για το 2025: Νέα Πρόστιμα και Κατάργηση Δωρεάν Παρατάσεων

Με σημαντικές αλλαγές θα εφαρμοστούν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2025. Για πρώτη φορά, η καθυστερημένη πληρωμή των τελών θα συνεπάγεται κλιμακωτές επιβαρύνσεις, καθώς καταργούνται οι δωρεάν παρατάσεις που παρέχονταν έως τώρα από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών (ΥΠΕΘΟ).

Η νέα νομοθεσία προβλέπει συγκεκριμένες προσαυξήσεις για τις εκπρόθεσμες καταβολές. Συγκεκριμένα, για καθυστερήσεις από 1 έως 2 μήνες, οι επιβαρύνσεις θα είναι ελαφρές, ενώ αν η πληρωμή γίνει μετά το 2μηνο, οι οδηγοί θα κληθούν να καταβάλουν διπλάσιο ποσό για τα τέλη κυκλοφορίας.

Η προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας παραμένει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Τα νέα τέλη θα ανακοινωθούν στις αρχές Νοεμβρίου, ενώ δεν θα υπάρξει καμία δυνατότητα παράτασης.

Αναφορικά με τα πρόστιμα, αυτά ανέρχονται σε 25% εάν η πληρωμή γίνει από 1 έως 31 Ιανουαρίου, 50% από 1 έως 28 Φεβρουαρίου, και 100% εάν η πληρωμή γίνει μετά την 28η Φεβρουαρίου. Επιπλέον, από την 1η Ιανουαρίου 2025, θα ισχύει υποχρεωτική ασφάλιση για φυσικές καταστροφές που σχετίζονται με τα Ι.Χ.

Πηγή: tovima.gr