Η Αίγλη Ζαππείου Ετοιμάζεται για Νέα Εποχή με Soft Opening μετά από Τέσσερα Χρόνια Αναμονής

Η Αίγλη Ζαππείου Ετοιμάζεται για Νέα Εποχή με Soft Opening μετά από Τέσσερα Χρόνια Αναμονής

Το εμβληματικό κτιριακό συγκρότημα της Αίγλης Ζαππείου, που προγραμματίζει το άνοιγμά του μετά από τέσσερα χρόνια αδράνειας, έχει ιστορία 120 ετών. Η Αίγλη θα αναγεννηθεί με ένα soft opening τον Νοέμβριο, ώστε να δοκιμαστούν οι διάφορες λειτουργίες των θεματικών χώρων. Ο πρώτος θεματικός χώρος, το ΑΙΓΛΗ Cinema, έχει ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία του από το καλοκαίρι.

Η κοινοπραξία της Foodcorp Investments του ομίλου Κοπελούζου και της Γρηγόρης ΑΒΕΕ του Βλάση Γεωργάτου έχει αναλάβει τη διαχείριση του πολυχώρου για τα επόμενα 20 χρόνια. Το ακίνητο περιλαμβάνει εστιατόριο συνολικής επιφάνειας 3.301,50 τ.μ., εκτεινόμενο σε τέσσερις στάθμες, καθώς και τον θερινό κινηματογράφο Αίγλη.

Από το 1904, η Αίγλη υπήρξε σημείο συνάντησης διασήμων και καθημερινών ανθρώπων στην Αθήνα. Στα τέλη της δεκαετίας του 1910, εγκαινιάστηκε ο κινηματογράφος της, ο οποίος είναι σήμερα ο παλαιότερος υπαίθριος κινηματογράφος της πόλης και διατηρεί την ιστορική του σημασία. Στην εποχή του Μεσοπολέμου και τα μεταπολεμικά χρόνια, η Αίγλη διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στην κοινωνική ζωή των Αθηναίων.

Μετά από οικονομικές δυσκολίες και τη διακοπή της λειτουργίας της λόγω πυρκαγιάς το 1998, η Αίγλη είχε ανακαινιστεί και επαναλειτούργησε. Η τελευταία μισθώτρια, η «Αίγλη Χώροι Εστίασης και Αναψυχής Α.Ε.», παραχώρησε το χώρο με τον αποβιώσαντα Δημήτρη Κοντομηνά, αλλά αποχώρησε λόγω χρεών. Πριν από αυτήν, τη διαχείριση είχε ο Θάνος Πλατής.

Το καλοκαίρι του 2022, η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων προχώρησε σε διαγωνισμό για τη μίσθωση του συγκροτήματος, στον οποίο η αλυσίδα Γρηγόρης προσέφερε τη μόνη πρόταση. Ταυτόχρονα, η Γρηγόρης επενδύει σε νέα concept, όπως το μοντέρνο foodcourt στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να επεκτείνει την παρουσία της στην αγορά.

Πηγή: tovima.gr