Προθεσμία τριών εβδομάδων για την τοποθέτηση σήμανσης POS στα ταξί

Προθεσμία τριών εβδομάδων για την τοποθέτηση σήμανσης POS στα ταξί

Ο χρόνος αντίστροφής αρχίζει από αύριο, 9 Οκτωβρίου 2024, καθώς οι οδηγοί ταξί έχουν τρεις εβδομάδες προθεσμία να τοποθετήσουν τις ειδικές ταμπέλες που ενημερώνουν τους επιβάτες για την υποχρέωση αποδοχής καρτών πληρωμών. Η υποχρέωση αυτή προκύπτει από την απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Σήμερα, 8 Οκτωβρίου 2024, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ανάπηρων Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ) παρέλαβε το σύνολο των αυτοκόλλητων ταμπελών, δίνοντας έτσι το έναυσμα στους οδηγούς να τα παραλάβουν και να τα κολλήσουν στα οχήματά τους. Υπενθυμίζεται ότι, αν κάποιος δεν κολλήσει τη σήμανση, προβλέπεται πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει αποφασίσει να αυστηροποιήσει τη διαδικασία και τους προθεσμίες για την τοποθέτηση αυτών των ταμπελών, καθώς παρατηρήθηκε αντίσταση από τους επαγγελματίες ταξί στην εφαρμογή του μέτρου. Οι ταμπέλες που θα χρησιμοποιηθούν έχουν παραχθεί από την ΑΑΔΕ χωρίς κόστος για τους ιδιοκτήτες ταξί και πληρούν τις προδιαγραφές που ισχύουν σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, όπως η Βαρκελώνη και η Μαδρίτη.

Το μήνυμα της κυβέρνησης, δια του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, ήταν σαφές: «Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου! Οι εκπρόσωποι των ταξί είχαν την υποχρέωση να παραλάβουν και να διανείμουν την ειδική σήμανση. Η άρνηση παραλαβής της – που παρασχέθηκε δωρεάν από την ΑΑΔΕ – ισοδυναμεί με άρνηση εφαρμογής της νομοθεσίας».

Πηγή: tovima.gr