Τίτλος: Ενημέρωση για τις Τρέχουσες Τιμές και Ευκαιρίες Σταθερών Τιμολογίων Ρεύματος

Τίτλος: Ενημέρωση για τις Τρέχουσες Τιμές και Ευκαιρίες Σταθερών Τιμολογίων Ρεύματος

Τα ειδικά ή πράσινα τιμολόγια ρεύματος, που χρησιμοποιούνται από τους περισσότερους οικιακούς καταναλωτές, διαμορφώνονται από 0,14 έως 0,16 ευρώ ανά κιλοβατώρα για τον Οκτώβριο από τους περισσότερους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι τιμές στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας φαίνεται να βαδίζουν σε πτωτική πορεία, αν και οι γεωπολιτικές αβεβαιότητες επηρεάζουν τη σταθερότητά τους, με πιθανότητες νέας κυματιστής συμπεριφοράς στα τιμολόγια, είτε πράσινα είτε κίτρινα.

Μια λύση που προτείνεται στους οικιακούς καταναλωτές για την αποφυγή μεταβλητοτήτων στις χρεώσεις είναι η επιλογή των μπλε ή σταθερών τιμολογίων, τα οποία “κλειδώνουν” τις χρεώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος για διάστημα 6 ή 12 μηνών. Συνήθως, οι πάροχοι τοποθετούν τις τιμές αυτών των τιμολογίων σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα από τα πράσινα τιμολόγια και σε πολύ υψηλότερα από τα κυμαινόμενα κίτρινα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ), υπάρχουν αυτή τη στιγμή τρεις ευκαιρίες για μπλε ή σταθερά τιμολόγια με εξοικονόμηση που φτάνει έως και 40%. Αυτή η εξοικονόμηση υπολογίζεται συγκρίνοντας τις χρεώσεις των μπλε τιμολογίων με τις αντίστοιχες των πράσινων. Οι ευκαιρίες περιλαμβάνουν τα μπλε ρεύματος των εταιρειών ΗΡΩΝ, Protergia και ΖΕΝΙΘ, των οποίων οι χρεώσεις είναι κάτω από 0,10 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Η εταιρεία ΗΡΩΝ προσφέρει το Blue Generous Home, με χρέωση 0,0936 ευρώ ανά κιλοβατώρα για έξι μήνες, αρκεί ο καταναλωτής να πληρώσει εμπρόθεσμα τον λογαριασμό του. Η χρέωση παγίου είναι 9,50 ευρώ το μήνα. Από την άλλη, η Protergia προτείνει το “Οικιακό – Οικιακό Ν Value Safe”, με αμετάβλητη χρέωση στα 0,095 ευρώ ανά κιλοβατώρα για έξι μήνες, και πάγιο 9,90 ευρώ μηνιαίως, που παραμένει ακόμα και χωρίς εμπρόθεσμη πληρωμή. Τέλος, η ΖΕΝΙΘ διαθέτει το Power Home Direct Plus, επίσης στα 0,095 ευρώ ανά κιλοβατώρα με διάρκεια 12 μηνών, με πάγιο 9,90 ευρώ μηνιαίως.

Πηγή: tovima.gr