Εν αναμονή των νέων μέτρων για τη λειτουργία των κλειστών χώρων εστίασης, πολιτισμού και ψυχαγωγίας σε συνδυασμό με την υποχρέωση υποβολής σε τεστ για τους ανεμβολίαστους που θα ανακοινωθούν το μεσημέρι από τον Βασίλη Κικίλια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανέπτυξε το πλαίσιο που θα ισχύσει από το φθινόπωρο.

Στα 10 ευρώ θα είναι σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου το κόστος του εργαστηριακού τεστ στους ανεμβολίαστους για όπου χρειάζεται να το κάνουν για να μπουν σε κλειστούς χώρους

Συγκεκριμένα είπε: «νομίζω ότι θα είναι της τάξης των 10 ευρώ αλλά θα το δούμε αναλυτικά στις ανακοινώσεις».

«Θα υπάρχουν μεγαλύτεροι βαθμοί ελευθερίας για όσους έχουν εμβολιαστεί. Για παράδειγμα σε έναν κλειστό χώρο εστίασης εκεί, δηλαδή, που η μάσκα δεν μπορεί να σε προστατέψει, εκεί θα μπορούν να πηγαίνουν μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί ή με πιστοποιητικό νόσησης» είπε αρχικά ο Γιάννης Οικονόμου.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο της επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού είπε ότι ναι μεν είναι «στο τραπέζι» αλλά ξεκαθάρισε ότι σήμερα δεν θα ακούσουμε για επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.

Πηγή: patrastimes.gr