Ούτε τα προσχήματα κράτησε ούτε το φύλλο συκής, η Λαϊκή Συσπείρωση για το θέμα των εργαζόμενων της κοινωφελούς εργασίας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η παράταξή μας Ώρα Πατρών είχε έγκαιρα ζητήσει με έγγραφό της από τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να συζητηθεί το θέμα γιατί οι εργαζόμενοι έχουν σε μερικές ημέρες την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, χωρίς να το θέσει ως εκ του νόμου όφειλε. Αίτημα των εργαζομένων είναι να παραμείνουν μερικούς μήνες για εργασία προκειμένου να εξασφαλίσουν το επίδομα ανεργίας, το οποίοι τους στερεί η δημοτική αρχή.

Το θέσαμε προ ημερήσιας διάταξης στο δημοτικό συμβούλιο και ο Δήμαρχος με επιχειρήματα της κυβέρνησης απάντησε, αφού απορρίφθηκε το θέμα από την οικονομική επιτροπή τι νόημα έχει να επανέλθει στο δημοτικό συμβούλιο; Ενημερώνουμε ότι στην οικονομική επιτροπή το καταψήφισε η παράταξη του κ. Πελετίδη που έχει την πλειοψηφία, μετά την τροποποίηση που έκανε τον Ιούλιο του 2019 η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Αποδέχεται δηλαδή ο Δήμαρχος τις υπερεξουσίες και το πραξικόπημα κατάργησης της απλής αναλογικής από τον νόμο του Θεοδωρικάκου.

Πριν τις δημοτικές εκλογές ο κ. Πελετίδης ξιφούλκησε έξω από τα δικαστήρια κλείνοντας τις δημοτικές υπηρεσίες υπέρ των εργαζομένων, τους ξέχασε μετά για να τους δώσει μάλλον ραντεβού το 2023.

Σανίδα σωτηρίας στον κ. Πελετίδη για να μην περάσει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο ήταν το λευκό που ψήφισε η παράταξη που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία.

Παραδίδουμε τη διπρόσωπη δημοτική αρχή στην κρίση του πατραϊκού λαού.

Πηγή: patrastimes.gr