Οριοθετήθηκε, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, χθες το μεσημέρι, σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Κόστος της Πάρου, ενώ υπάρχουν ακόμη μικρές διάσπαρτες εστίες, οι οποίες αντιμετωπίζονται δραστικά.

Στην περιοχή επιχειρούν αυτή την ώρα 56 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων, εθελοντές και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ από αέρος συνδράμει 1 ελικόπτερο.

Σημειώνεται, ότι με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κουλουκούρη, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού μετέβη στο νησί για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Πότε εκδηλώθηκε

Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή Κώστος της Πάρου και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Έφτασε κοντά σε σπίτια αλλά όπως ανέφεραν τοπικοί παράγοντες δεν τα απείλησε

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, λίγο μετά τις 19:00 χθες, η εικόνα της φωτιάς βελτιώθηκε, με διάσπαρτες εστίες χωρίς ενιαίο μέτωπο. Στην περιοχή Χοιρόλακκα η πυρκαγιά, περιορίστηκε καθώς το ελικόπτερο Erickson συνέβαλε σημαντικά σε αυτό.

Από νωρίς στον Θάλαμο Επιχειρήσεων βρέθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος συντόνιζε την επιχείρηση με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Πηγή: patrastimes.gr