Η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, τόνισε πως «είναι υποχρέωση του κάθε γιατρού, προσωπική και επιστημονική, να εμβολιάζεται έναντι του κορωνοϊού».

Όπως σημείωσε στην πρωινή εκπομπή του “ΑΝΤ1” «Καλημέρα Ελλάδα», «ως τον Σεπτέμβριο που θα γίνει η όποια συζήτηση, θα έχουμε εμβολιαστεί όλοι οι γιατροί», λέγοντας ακόμη ότι οι γιατροί δεν μπορούν να μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες, όπως ισχύει για τα στελέχη της ΕΜΑΚ που δεν θα εμβολιαστούν.

Επίσης, η κ. Παγώνη εξέφρασε τη δυσφορία της για τα φαινόμενα συνωστισμού και τη μη χρήση μάσκας από πολλούς πολίτες, λέγοντας ότι «έχουμε ένα ιικό φορτίο που αυξάνεται πάλι σε πολλές πόλεις, όπως σε περιοχές στην Κρήτη».

«Αν υπάρξει πάλι τέτοια πίεση, δεν θα τα βγάλουμε πέρα»

«Από τις τελευταίες εφημερίες, βλέπουμε αύξηση των περιστατικών που έρχονται στα νοσοκομεία. Εάν δεν προσέξουμε θα γυρίσουμε στην ίδια κατάσταση. Εμείς οι υγειονομικοί, εάν υπάρξει πάλι τέτοια πίεση, δεν θα τα βγάλουμε πέρα», συμπλήρωσε η κ. Παγώνη.

Αναφερόμενη στα εμβόλια είπε ότι «η πρώτη δόση καλύπτει τον άνθρωπο, μετά από 8 με 10 ημέρες, κατά 45% με 50%. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει όλοι να συνεχίσουν να φορούν την μάσκα τους και να τηρούν τα μέτρα. Εμείς δεν λέμε τις προσωπικές μας απόψεις, αλλά τις επιστημονικές. Εμείς λέμε για τις επιπλοκές του ιού», σχολίασε η κ. Παγώνη.

Πηγή: patrastimes.gr