Κατά γενική ομολογία, ο Σεχ Νιάς αποτελεί ένα πολύ ελπιδοφόρο project και ο Παναθηναϊκός έστω και με την μορφή εξάμηνου δανεισμού από την Λιλ, έβαλε στο έμψυχο δυναμικό του έναν εξαιρετικό νεαρό αμυντικό μέσο. Έναν ποδοσφαιριστή που αν παραμείνει και την επόμενη αγωνιστική περίοδο, με επέκταση του δανεισμού, θα λύσει πολλά θέματα στον άξονα.

Ο Σενεγαλέζος άσος έδωσε στοιχεία που έλειπαν από την μεσαία γραμμή του Τριφυλλιού, όπως η δύναμη, η ενέργεια, το επιθετικό μαρκάρισμα και όλα αυτά με σωστές επιλογές στις μεταβιβάσεις στο μεσαίο τρίτου του γηπέδου.

Ο 21χρονος χαφ βγάζει απίστευτη ωριμότητα στις ενέργειές του και δείχνει πως έχει λαμπρό μέλλον, έχοντας φυσικά και πολλά να βελτιώσει, όπως η τακτική του συμπεριφορά. Ακόμη μία πιστοποίηση της αξίας του, την πιο εντυπωσιακή μέχρι στιγμής, είχαμε στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Νιάς ήταν ο κορυφαίος σε απόδοση παίκτης του γηπέδου και ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με αριθμούς καταπληκτικούς!

Είχε 100 ενέργειες κατά την διάρκεια του αγώνα, δείγμα του πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε στην αναμέτρηση. Οι 77 από αυτές ήταν επιτυχημένες!

  • Είχε 89% ευστοχία στις πάσες με 55/62!
  • Από τις 29 μονομαχίες όπου είχε εμπλοκή, κέρδισε τις 17! Δηλαδή το 59%!
  • Ο πιο εντυπωσιακός αριθμός αφορά τις επανακτήσεις κατοχής! 20! Οκτώ από αυτές στο μισό γήπεδο του αντιπάλου. Αυτό το 20 αποτελεί αριθμό ρεκόρ στα φετινά παιχνίδια του Τριφυλλιού.
  • Παράλληλα είχε και 5 κοψίματα.

Πηγή: gazzetta.gr

Πηγή: patrastimes.gr