ΤΙ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Το αποκλειστκό ρεποσρτάζ που δημοσίευσε χθες το patrastimes.gr και το οποίο αφορούσε στην επίτευξη μείωσης του ιικου φορτίου κατά 25% σε ασθενείς που νοσληλεύοντο με covid – 19 στο ΠΠΝΠ, μετά από χορήγηση ρινοφαρυγγικά υπέρτονου διαλύματος (αλατόνερου) έτυχε πανελλαδικής προβολής.

Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις καθηγητές του πανεπιστημίου Πατρών – όπως αποκάλυψε το patrastimes.gr , Απόστολος Βανταράκης, Δημήτρης Βελισσάρης και Κώστας Πουλάς, χορήγησαν το διάλυμα σε 20 ασθενείς ενω σε 5 άλλους δεν έγινε χορήγηση. Μέσα σε λίγες ώρες και μετά από 3 έως 5 πλήσεις καταγράφηκε μείωση του ιικοί φορτίου κατα 25%.

Σε σημερινές του δηλώσεις στο patrastimes ο καθηγτής υγιεινής του πανεπιστημίου Πατρών κ. Βανταράκης, ο οποίος είναι ο ένας εκ των τριών καθηγητών που συμμετείχαν στην έρευνα, τόνισε πως πλέον είναι δεομένο πως η μέθοδος επιτυγχάνει μείωση του ιικού φορτίου. Το νέο ζητούμενο είναι να απαντηθεί γιατί το αποφέρει και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρόνο, σημειώνοντας πως τα συμπεράσματα μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό εργαλείο τόσο για την αντιμετώπιση τη μεταδοτικότητας όσο ενδεχομένως και για την βαρύτητα της  νόσησης

Πηγή: patrastimes.gr