Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας στη Βιέννη, 4.033.347 άνθρωποι στην Αυστρία είναι ήδη πλήρως ανοσοποιημένοι έναντι του κορωνοϊού, ενώ την πρώτη δόση του εμβολίου έχουν λάβει 5.135.349 άνθρωποι και συνολικά έχουν χορηγηθεί 9.001.187 δόσεις εμβολίου έως τώρα.

„Έχει επιτευχθεί ένα επιπλέον σημαντικό ενδιάμεσο στάδιο εμβολιασμού”, ανέφερε σε σημερινές δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας Βόλφγκανγκ Μιούκσταϊν, ο οποίος, τονίζοντας ότι το 51% του πληθυσμού που μπορεί να εμβολιαστεί είναι πλήρως ανοσοποιημένο, ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στους εμβολιασμούς,.

Ταυτόχρονα, παρατήρησε ότι στις ηλικίες μεταξύ 12 και 55 ετών, μόνο το 37% έχει λάβει την πλήρη δόση εμβολιασμού, απευθύνοντας και πάλι έκκληση, ειδικότερα στους νέους, να εμβολιαστούν.

Τα υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών ανέφεραν 323 νέες μολύνσεις στην Αυστρία μέσα στο προηγούμενο εικοσιτετράωρο, με τους αριθμούς των νέων λοιμώξεων να είναι γενικά χαμηλότεροι Κυριακή και Δευτέρα, λόγω των σχετικά λιγότερων διενεργούμενων τεστ, ενώ χθες, Σάββατο, είχαν καταγραφεί στη χώρα – για πρώτη φορά από τις αρχές Ιουνίου – πάνω από 400 νέες λοιμώξεις εντός 24 ωρών.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων εξαιτίας κορωνοϊού από το ξέσπασμα της πανδημίας έως τώρα, έχει φτάσει στην Αυστρία τους 10.729 θανάτους. Αυτή την στιγμή νοσηλεύονται σε νοσοκομείο 107 άνθρωποι, από τους οποίους, οι 32 βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Όπως αναφέρεται από τον Οργανισμό για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, η “επίπτωση επτά ημερών” – δηλαδή ο αριθμός των νέων μολύνσεων τις τελευταίες επτά ημέρες ανά 100.000 κατοίκους, είναι 22 (ενώ προ δεκαημέρου είχε βρεθεί στο 7), εξακολουθώντας να είναι υψηλότερος στη Βιέννη (37,8) και χαμηλότερος στο ομόσπονδο κρατίδιο Μπούργκενλαντ (7,1).

Πηγή: patrastimes.gr