Η παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, που έγινε γνωστή το απόγευμα του Σαββάτου, δεν ξάφνιασε κανέναν (η Αναστασοπούλου έκανε λόγο στο Ιnstagram της για «μεγάλη μέρα», ενώ η Λάμπρη ανέβασε στον λογαριασμό της μια φωτό του Μητσοτάκη με τον Λιγνάδη -και οι δυο φοράνε ιατρικές μάσκες-, γράφοντας σε λεζάντα «στο καλό»), παρόλο που τις τελευταίες ημέρες είχε εξελιχθεί σε σίριαλ.

Μετά το εύφλεκτο περιβάλλον που είχε δημιουργηθεί για τον ισχυρό άνθρωπο του θεάτρου που είχε καθίσει στην καρέκλα του διευθυντή τον Αύγουστο του 2019, με την αποκάλυψη προ ημερών της Ακρίτα ότι έχει ζητηθεί από το υπ. Πολιτισμού η παραίτησή του και την περιβόητη διάψευση του υπουργείου (το ίδιο είχε σπεύσει να κάνει και εκείνος), έσκασε τελικά το κείμενο της παραίτησης του ανθρώπου που έχει βρεθεί στο επίκεντρο φημών.

«Παρά την ύψιστη τιμή που αποτελεί για μένα να υπηρετώ το πρώτο θέατρο της χώρας μας, η αγάπη και η αφοσίωσή μου προς το ίδιο το Εθνικό Θέατρο μου υπαγορεύει να υποβάλω σήμερα την παραίτησή μου. Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες ενός τοξικού κλίματος φημών, υπονοούμενων, διαρροών και αναφορών γύρω από το πρόσωπό μου, χωρίς μάλιστα να έχει υπάρξει οποιαδήποτε επίσημη καταγγελία. Γεγονός που θα μου επέτρεπε το ελάχιστο προβλεπόμενο από ένα Κράτος Δικαίου, δηλαδή να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Αντιπαρερχόμενος τις ερμηνείες που θα γεννήσει η κίνησή μου αυτή, οφείλω να βάλω το καλό του Εθνικού Θεάτρου πάνω απ’ όλα και να προστατεύσω τον θεσμό από μία ατέρμονη επικοινωνιακή και πολιτική διελκυστίνδα. Αφού οι επιθέσεις, έστω κι έτσι, είναι προσωπικές, επιλέγω να σταθώ κι εγώ όρθιος απέναντί τους ως πρόσωπο και όχι να κρυφτώ στην κουίντα του Εθνικού Θεάτρου. Επιπλέον, η παραίτησή μου αυτή μού επιτρέπει να προχωρήσω χωρίς να δεσμεύω ή να δεσμεύομαι πλέον θεσμικά και να ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμά μου έναντι όσων επέλεξαν να με στοχοποιήσουν, εξυπηρετώντας την οποιαδήποτε σκοπιμότητα. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τη συνεργασία» ανέφερε χαρακτηριστικά το κείμενο της παραίτησης, με τον Λιγνάδη συν τις άλλοις να έχει σπεύσει προ ημερών να απαντήσει για τον διορισμό του αδερφού του στο Εθνικό Θέατρο ότι ήταν νόμιμος και δικαιολογημένος.

Από την άλλη είχαμε και τη Λίνα Μενδώνη λίγες ώρες μετά να βγαίνει σε ραδιοφωνικό σταθμό και να λέει πως «παρότι και πάλι δεν υπήρξε επίσημη – επώνυμη καταγγελία για τον Λιγνάδη, στοιχείο που μέχρι πριν λίγες ημέρες θεωρούνταν απαραίτητο για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες της αντικατάστασής του, η παραίτηση, έστω και καθυστερημένη, έμοιαζε μονόδρομος». Όπως και να έχει, η «υπόθεση Λιγνάδη» δεν έχει τελειώσει και ίσως να είναι μόνο στην αρχή της!

Πηγή: espressonews.gr