Προκειμένου να αποτραπεί η έκθεση αστέγων συμπολιτών μας σε κίνδυνο λόγω του καύσωνα, από τον Δήμο Πατρέων και τον Κοινωνικό Οργανισμό ανακοινώνεται η παράταση της λειτουργίας κλιματιζόμενων χώρων για την παραμονή αστέγων κατά την διάρκεια της ημέρας από 10:00 έως 20:00.

Ο χώρος, που βρίσκεται στο κτίριο των Δομών Αστέγων – Μπουκαούρη 100 και Γούναρη, θα συνεχίσει να λειτουργεί έως και την Παρασκευή 2/7/2021.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραμείνουν στον χώρο κατά τις παραπάνω ώρες και ημέρες έχοντας μαζί τους τουλάχιστον ένα έγγραφο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα, διαβατήριο, κάρτα διαμονής κλπ).

Όλοι οι φιλοξενούμενοι είναι υποχρεωμένοι να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας και πρόληψης της διασποράς του covid -19 όπως αυτά προβλέπονται από την δομή σύμφωνα με τα σχετικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥΥ.

Η διαμονή στον χώρο παρέχει και τις δυνατότητες για μπάνιο και σίτιση.

Σε κάθε περίπτωση άστεγοι πολίτες που θέλουν να ενταχθούν στις δομές Αστέγων μπορούν να ενημερωθούν από την υπηρεσία για τις αναγκαίες διαδικασίες και έγγραφα ώστε να μπορούν να λαμβάνουν τις υπηρεσίες του Υπνωτηρίου και του Ανοικτού Κέντρου Ημέρας συνεχόμενα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν κατά τις ώρες 8:00 – 20:00 στα εξής τηλέφωνα: 2610 342 995, 2614 400 309.

Οι δομές Αστέγων λειτουργούν από τον ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος “ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ” και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΣΠΑ 2014-2020.

Πηγή: patrastimes.gr