Το Λονδίνο αποτελούσε πάντα τον νούμερο ένα προορισμό των Ελλήνων για business and pleasure. Eιδικά όμως φέτος, μετά την πανδημία και την κλεισούρα λόγω Covid-19, η κοσμική Αθήνα ετοιμάζεται να δώσει δυναμικό «παρών» στη γηραιά Αλβιώνα, φωνάζοντας «ΟΧΙ» στη μιζέρια και την κοινωνική απομόνωση, παρά το Brexit.

Η «παρέλαση» των Ελλήνων το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου αναμένεται να γίνει στα πολυτελή και πριβέ κλαμπ, όπως είναι τα Annabel’s, Harris bar, Loulou’s & 5 Hartford Street, στα οποία γευματίζουν ήδη γνωστές Ελληνίδες, όπως η Δέσποινα Σαχίνη με την κόρη της, πριγκίπισσα Louloua, η Αναστασία Πατέρα, η Μαριέττα Χανδρή.

Οι φίλοι της τέχνης έχουν πλημμυρίσει τη Διεθνή Συνάντηση «Start Art Fair 2021» στην οποία την παράσταση κλέβει η γκαλερί The Breeder των Στάθη Παναγούλη και Γιώργου Βαμβακίδη. Στην εμβληματική γκαλερί Saatchi η εικαστικός Ντένη Θεοχαράκη παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία τα έργα της, ενώ η Θέμις Ζουγανέλη- Κανελλοπούλου οργάνωσε pop-up event στο 161 της Sloane Street, παρουσιάζοντας τη νέα συλλογή των ρούχων και των αξεσουάρ που σχεδιάζει. Στο City έχει δημιουργηθεί από τη δεκαετία του ’50 ο πυρήνας που κινεί τα νήματα της ναυτιλίας.

Όμως η μεγάλη κρίση των τελευταίων χρόνων στην κοσμική Αθήνα ανάγκασε πολλούς ακόμα ευκατάστατους συμπατριώτες μας να επιλέγουν το νεφελώδες Λονδίνο, όχι μόνο για shopping και διασκέδαση, αλλά για τόπο μόνιμης κατοικίας τους.

Ήδη πολλοί εφοπλιστές στέλνουν τα παιδιά τους σε σχολεία της γηραιάς Αλβιώνας, όπως το ζεύγος Πόλυ και Ρόζμαρι Χατζηιωάννου. Η Μαριάννα Λάτση, ο Αδαμάντιος Πολέμης, τα ζεύγη Νίκου και Σήλιας Τσάκου, ο Θανάσης Λασκαρίδης με τη σύντροφό του Εύη Λάζου διαθέτουν ιδιόκτητα σπίτια στις αριστοκρατικές περιοχές Mayfair και Eaton Square, μαζί με τους Ελληνες μόνιμους κατοίκους του Λονδίνου, όπως ο Γιώργος Γουλανδρής και η Χριστιάννα Βαρδινογιάννη, ο Γιάννης Χανδρής, ο Διαμαντής και η Μπέσσυ Λαιμού, ο Ανδρέας και η Μιλένα Τσαβλίρη.

Στην κυριολεξία όλα τα trendy εστιατόρια, όπως τα Nusret, Novikov, Zuma και Hakkasan, γεμίζουν καθημερινά από Έλληνες επισκέπτες, και στα κομμωτήρια του Απόστολου Βικτωράτου και του Μάικλ Χαραλάμπους γίνεται χαμός για κουρέματα και μιζανπλί!

Πηγή: espressonews.gr