Τα τεστ αντοχής συνεχίζονται, το στοίχημα παραμένει και οι ασκήσεις ισορροπίας δίνουν μια ανάσα μέσα στην υγειονομική κρίση. Στο πλαίσιο της ακροβασίας ανάμεσα στη χαλάρωση των μέτρων και στη διατήρηση του ιικού φορτίου, σε ικανοποιητικό επιπέδο, ανοίγουν νέες εστίες μετάδοσης του κορωνοϊού, ενώ αγωνία εξακολουθεί να επικρατεί για τα φαινόμενα της υπερμετάδοσης.

Συναγερμός έχει σημάνει ύστερα από την καταγραφή τουλάχιστον 15 κρουσμάτων από πάρτι που έγινε το προηγούμενο Σάββατο σε γνωστό beach bar της παραλιακής, επί της λεωφορου Ποσειδωνος.

Στο πάρτι συνωστίστηκαν εκατοντάδες νέοι, χωρίς να τηρούν τα στοιχειώδη μέτρα αποφυγής διάδοσης της νόσου. Και η αλήθεια είναι ότι όποιος κάνει μια βόλτα αυτές τις μέρες στα μαγαζιά της παραλιακής αλλά και του κέντρου θα διαπιστώσει σχεδόν παντού το ίδιο σκηνικό: Κανένας απολύτως έλεγχος τη στιγμή που η τήρηση αποστάσεων εξακολουθεί να αποτελεί αναγκαιότητα για την αποφυγή της μετάδοσης της νόσου ακόμη και στην περίπτωση των εμβολιασμένων.

Όσον αφορά στο πάρτι του περασμένου Σαββάτου, καταγράφηκε το φαινόμενο της υπερμετάδοσης (super spreading όταν ύστερα από τη μάζωξη, από την οποία προέκυψαν τουλάχιστον 15 κρούσματα, οι συμμετέχοντες διαπίστωσαν, 2-3 ημέρες αργότερα, ότι είχαν συμπτώματα της Covid-19.Επισκέφθηκαν κινητά κλιμάκια του ΕΟΔΥ για τη διενέργεια των απαραίτητων ελέγχων και τότε διαπιστώθηκαν θετικοί στη νόσο.

Πηγή: patrastimes.gr