Η αξιοποίηση στοιχείων οδήγησε τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Εορδαίας στα ίχνη ενός νεαρού αλλοδαπού που διακινούσε μεγάλες ποσότητες λαθραίων καπνικών προϊόντων τις οποίες έκρυβε μαζί με τον πατέρα του σε κρύπτη στο σπίτι τους στην Πτολεμαΐδα.

Ο 29χρονος υποβλήθηκε σε έρευνα κατά την οποία βρέθηκαν στην κατοχή του 94 πακέτα τσιγάρων και 11 συσκευασίες καπνού βάρους 550 γραμμαρίων χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης και συνελήφθη. Ακολούθησε έρευνα στην κατοικία του όπου συνελήφθη και ο 59χρονος πατέρας του, καθώς εντοπίστηκε η ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη όπου έκρυβαν άλλα 2.890 λαθραία πακέτα τσιγάρων και 296 συσκευασίες καπνού βάρους 14 κιλών και 800 γραμμαρίων.

Μαζί με τα λαθραία εμπορεύματα κατασχέθηκαν 9.300 ευρώ και σημειώσεις σχετικές με τις παραγγελίες που είχαν παραδώσει ή επρόκειτο να εκτελέσουν. Τα λαθραία είδη παραδόθηκαν στο Τελωνείο Πτολεμαΐδας, ενώ οι δύο αλλοδαποί παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Πηγή: patrastimes.gr