Σε τριάντα οκτώ ανέρχονται οι ασθενείς με λοίμωξη Covid – 19 που νοσηλεύονται στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας, εκ των οποίων οι πέντε δίνουν μάχη στην Εντατική.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της 6ης ΥΠΕ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύονται 17 ασθενείς στην Κλινική και τρεις στην ΜΕΘ Covid, ενώ στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών 16 ασθενείς στην Κλινική Λοιμώξεων και δύο στην Εντατική.

Στον «Άγιο Ανδρέα» νοσηλεύεται από την Κυριακή ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος νοσηλεύεται με ήπιας μορφής πνευμονίας σε σταθερή κατάσταση, ενώ καίτοι εμβολιασμένος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό μετά από μοριακό έλεγχο.

Στο μεταξύ συνεχίζεται ο αυξημένος αριθμός ανίχνευσης των φορέων του ιού στην κοινότητα. Χθες εντοπίστηκαν δέκα θετικά τεστ κατά τους ελέγχους που διενεργούν τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο ευρύ κοινό για τον εντοπισμό των ασυμπτωματικών φορέων του ιού.

Χθες διενεργήθηκαν 780 δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Επιμελητήριο Αχαΐας όπου βρέθηκε ένα θετικό δείγμα, στα Ζαρουχλέικα από τα 277 τεστ όλα ήταν αρνητικά ενώ στο Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα στην Πάτρα έγιναν 43 τεστ και βρέθηκαν 6 θετικά.
Οι έλεγχοι που διενεργούνται προς τον γενικό πληθυσμό εκ μέρους της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ, με τη συνεργασία του ΕΟΔΥ, θα συνεχιστούν σήμερα στο Επιμελητήριο Αχαΐας (8:30 με 20:30) και στην περιοχή του Γλαύκου, στον χώρο του πολυκαταστήματος Σκλαβενίτη (κατά τις ώρες 09:00 με 14:30) για το ευρύ κοινό καθώς επίσης στο προσωπικό του ΕΚΑΒ.

Πηγή: patrastimes.gr