«Θα παραλάβουμε τον φάκελο, θα τον μελετήσουμε με ειδικούς και μετά θα αποφασίσουμε αν θα προβούμε σε ένδικα μέσα κατά του Νοσοκομείου» δηλώνει ο δικηγόρος του 52χρονου αποθηκάριου του ΠΠΝΠ ο οποίος έστειλε εξώδικο στο Νοσηλευτικό Ιδρυμα διαμαρτυρόμενος για την παρεχόμενη νοσηλεία του. Ο δικηγόρος Γρηγόρης Δανελάτος πρόσθεσε , πως ο εντολέας του υποστηρίζει πως η κατάσταση της υγείας του είναι επιβαρυµµένη ως αποτέλεσµα όλων των λαθεµένων ενεργειών των οργάνων του νοσοκοµείου.

Στο εξώδικο ο πρώην ασθενής αναφέρει: «Έχω τροµερή δυσκολία στην βάδιση (ιδιαίτερα στο δεξί πόδι) και αναγκάζοµαι να φοράω κηδεµόνα -έχω δυσκολία στην αναπνοή- ενώ υπέστην και σαρκοπενία (απώλεια µυϊκής µάζας και απώλεια της µυϊκής λειτουργίας), η οποία έχει επίπτωση σε βασικές λειτουργίες του σώµατός µου, όπως η ισορροπία, το βάδισµα και η συνολική µου επίδοση στις καθηµερινές λειτουργίες, ουσιαστικά δηλαδή «µετατράπηκα» σε άτοµο µε ειδικές ικανότητες».

Ο συγκεκριμένος άνδρας είχε σύμβαση ορισμένου χρόνου με το Νοσοκομείο. Εργάζεται στην Κεντρική Αποθήκη. Δηλώνει υπέρμαχος του εμβολίου και τονίζει πως μόλις παρέλθει το εξάμηνο από την ημέρα που νόσησε θα μεταβεί αμέσως να εμβολιαστεί.

Όλα ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο 2021 όταν ο 52χρονος εμφάνισε κάποια συμπτώματα. Του έκαναν εξετάσεις και ήσαν όλες φυσιολογικές. Όπως προβλεπόταν του έγινε και μοριακό τεστ για covid το οποίο βγήκε θετικό! Την επομένη τον ειδοποίησαν να μεταβεί εκ νέου στο Νοσοκομείο. Του συνέστησαν να λάβει κορτιζόνη και κάποια αντιπηκτικά, σύμφωνα πάντα με τον διηγόρο του Γρηγόρη Δανελάτο. Ο άνδρας ακολούθησε ακριβώς την φαρμακευτική αγωγή, έκανε και μία ακτιογραφία θώρακος και τότε οι γιατροί έκριναν ότι θα έπρεπε να νοσηλευθεί σε κλινική covid 19. Στη συνέχεια του έκαναν τραχειοστομία ενώ συνεχώς του παρείχαν οξυγόνο.

«Ο άνθρωπος μετά από 4-5 μήνες απέκτησε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Δεν μπορεί να περπατήσει κανονικά, έχει πρόβλημα στην αναπνοή του. Εγινε ΑμΕΑ κατ’ ουσίαν. Χρησιμοποιεί μπαστούνι για να περπατά» λέει στην «Π» ο κ. Δανελάτος.

Ο 52χρονος νοσηλευόταν για δύο μήνες. Τόσο στην κλινική όσο και στην ΜΕΘ. «Μα οι γιατροί τονίζουν ότι τον έσωσαν» ρωτήσαμε τον κ. Δανελάτο για να μας απαντήσει: «Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Η Δικαιοσύνη, αν χρειαστεί, θα αποφασίσει για το αν έγιναν ιατρικά λάθη ή παραλείψεις. Εμείς δεν προχωρούμε σε μηνύσεις αν δεν είμαστε βέβαιοι, ακούγοντας τους ειδικούς». Όπως δηλώνει ο Πατρινός δικηγόρος, ο πελάτης του όχι μόνο δεν είναι αρνητής κορονοϊού, όπως αρχικά γράφτηκε, αλλά και η σύζυγός του είναι νοσηλεύτρια! Απλά είχε ζητήσει κατ’ επανάληψη τον ιατρικό του φάκελο, δεν του τον έδιναν και αναγκάστηκε να συμβουλευτεί δικηγόρο.

Να θυμίσουμε ότι η Διοίκηση του ΠΠΝΠ σε προχθεσινή της ανακοίνωση αναφέρει: Ο ασθενής είχε την καλύτερη αντιμετώπιση όπως άλλωστε και το σύνολο των ασθενών που διαχειρίζεται το Νοσοκομείο μας από την αρχή της πανδημίας.

Μετά από τη δύσκολη αυτή περιπέτεια του ο ασθενής αποθεραπεύθηκε και κατάφερε να αντιμετωπίσει το δύσκολο αυτό ιό και να επανέλθει στην εργασία του.

Στη συνέχεια, λάβαμε με έκπληξη από το συγκεκριμένο ασθενή ένα Εξώδικο με το οποίο ζητούσε τον ιατρικό του φάκελο ενώ περιείχε και αιχμές για την ποιότητα του παρεχόμενου ιατρονοσηλευτικού έργου.

Με το εξώδικο αυτό ασχολείται πλέον η Νομική μας Υπηρεσία ενώ ο ιατρικός φάκελος του ασθενούς, προφανώς βρίσκεται στη διάθεσή του.

Τέλος, εκφράζουμε ιδιαίτερη λύπη και αγανάκτηση για την εν λόγω αντίδραση του ασθενούς ο οποίος τυγχάνει να είναι και εργαζόμενος του Νοσοκομείου μας.

Πηγή: patrastimes.gr