Σε εξέλιξη βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες η συγκέντρωση στοιχείων για τα προβλήματα που υπάρχουν στο σύστημα της τηλεπαίδευσης.

Τα σχολεία στέλνουν στις διευθύνεις της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας τα στοιχεία για τις ανάγκες που υπάρχουν, δηλαδή τον αριθμό των μαθητών που δεν έχουν τον σχετικό εξοπλισμό, αλλά και αυτούς που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν και παρά τα όσα τονίζουν οι διευθύνσεις των δύο βαθμίδων που μιλούν για μία πληρότητα στις συμμετοχές που αγγίζει το 100%, υπάρχει ένα ποσοστό μαθητών που δεν έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν στο όλο σύστημα.

Στο μεταξύ, ο διαγωνισμός για την προμήθεια εξοπλιστικού υλικού στα σχολεία, αργεί ακόμα αφού η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα Δεκεμβρίου, όταν δηλαδή είναι αρκετά πιθανό τα σχολεία να έχουν ανοίξει.

Πρόκειται για την προμήθεια 900.000 tablet που θα δοθούν στους μαθητές. Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν αρκετοί εκπαιδευτικοί, αλλά και γονείς, το σύστημα της τηλεκπαίδευσης, πέρα από τις τεχνικές δυσκολίες που διορθώθηκαν, δεν μπορεί να καλύψει τις εκπαιδευτικές και μαθησιακές ανάγκες.

Οπότε οι περισσότεροι είναι υπέρ της επιστροφής στα δια ζώσης μαθήματα, αρκεί να έχουν παρθεί μέχρι τότε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και κυρίως η τήρηση των αποστάσεων, με λιγότερους μαθητές σε κάθε τάξη. Όμως μέχρι ώρας το υπουργείο και η κυβέρνηση δεν έχει κινηθεί προς μία τέτοια κατεύθυνση.

Πηγή: patrastimes.gr