Κεραία κινητής τηλεφωνίας εγκαταστάθηκε την Πέμπτη 27.05.2021 σε ακίνητο ιδιοκτησίας γνωστού δικηγόρου της Πάτρας, συνδικαλιστή του Κλάδου του, επί της οδού ΝΕΟ Πατρών-Αθηνών 174, χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με τους κατοίκους της περιοχής. Ο γνωστός δικηγόρος βέβαια δεν κατοικεί στην περιοχή, η οποία καλύπτεται από την εμβέλεια της κεραίας, και ως εκ τούτου δεν ανταποκρίθηκε στις αιτήσεις των κατοίκων να την απομακρύνει.

Οι κάτοικοι της περιοχής εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας και ζητάμε την άμεση απομάκρυνση της κεραίας καθώς σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από το χώρο εγκατάστασης βρίσκεται το 48ο  Νηπιαγωγείο Πατρών, το 49ο  Δημοτικό σχολείο Πατρών, το 16ο Γυμνάσιο Πατρών, φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης, κέντρα ξένων γλωσσών, ΚΔΑΠ,  εκκλησία με προαύλιο που παίζουν μικρά παιδιά, παιδική χαρά κλπ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η ακτινοβολία της κεραίας να μην απειλεί μόνο την υγεία των κατοίκων, αλλά κυρίως να θέτει σε κίνδυνο σημαντικό αριθμό ανηλίκων που φοιτούν στις προαναφερθείσες δομές εκπαίδευσης.

Οι κάτοικοι έχουμε ήδη κινητοποιηθεί, μαζεύοντας υπογραφές, υποβάλλοντας γραπτά αιτήματα, εκκινώντας νομικές διαδικασίες, πραγματοποιώντας παραστάσεις διαμαρτυρίας.

Αν δεν προστατεύσουμε εμείς τα παιδιά μας, ποιος θα τα προστατεύσει;

Γιατί το κέρδος των εταιρειών και των ιδιωτών είναι πιο σημαντικό από την υγεία των παιδιών μας;

Καλούμε τους συλλογικούς φορείς της πόλης και ειδικότερα το Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών να πάρουν θέση, να σταθούν στο πλευρό της ηθικής και της προστασίας του δικαιώματός των παιδιών μας σε μία υγιή ζωή.

Τα θέματα αυτά θα συζητηθούν σε ανοιχτή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021 στις 6:00 το απόγευμα  στο προαύλιο του 16ου Γυμνασίου Πατρών,  με ομιλητή τον ΚΑΘΗΓΗΤΉ κ.  Χρήστο Γεωργίου Ομότιμο Καθηγητή Βιοχημείας στον Τομέα Γενετικής, Κυτταρικής και Αναπτυξιακής Βιολογίας του  Τμήματος  Βιολογίας του Πανεπιστήμιου Πατρών

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου και πληρεξούσιος δικηγόρος των κατοίκων κ.  Γεώργιος Μπέσκος.

Σας καλούμε να παραβρεθείτε.

Πηγή: patrastimes.gr