Το 66% των φοιτητών της Πάτρας έχει κάνει είτε την πρώτη, είτε την δεύτερη δόση του εμβολίου. Το 6% από τους σπουδαστές έχουν νοσήσει.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν μέσα από τον πίνακα για την κατάσταση των εμβολιασμών σε όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας και αφορούν τους φοιτητές που βρίσκονται ήδη στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, άρα όχι αυτούς που μπήκαν ύστερα από τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από το 66% των εμβολιασμένων έναν ποσοστό της τάξεως του 53% έχει κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, έχει δηλαδή θωρακιστεί από τον ιό. Στόχος για το Πανεπιστήμιο Πατρών στο θέμα των εμβολιασμών να φτάσει μέσα στο επόμενο διάστημα το 80% και να θωρακίσει με αυτόν τον τρόπο την δια ζώσης εκπαίδευση.

Σε ότι αφορά το διοικητικό προσωπικό 90 εργαζόμενοι δεν έχουν απαντήσει ακόμα αν έχουν κάνει το εμβόλιο ή όχι, με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι το 22% από το προσωπικό δεν έχει εμβολιαστεί. Να σημειωθεί ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία της καταγραφής των εμβολισμένων στο ακαδημαϊκό προσωπικό.

Πηγή: patrastimes.gr