Το πρωϊνό της Τρίτης (σήμερα) βρήκε τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας – ΠΓΝΠ και “Άγιος Ανδρεάς”- τα οποίοα διεχειρίζονται περιστατικά κορονοϊού, νε μετράνε συνολικά 220 νοσηλευομενους στις κλινικές και τις  ΜΕΘ covid που διαθέτουν.

Πρόκειται για το μεγαλύυερο νούμερο κρουσμάτων από την εναρξη του τρίτου κύματος της πανδημίας που πλήττει την περιοχή μέχρι σήμερα.

Στις κλινικές covid του ΠΓΝΠ σοηλεύονται 127 περιστατικά. στη ΜΕΘ 26 στη ΜΕΘ παίδων 1 ενώ 3 περιστατικά νοσηλεύονται στην κλινική sars.

Στο νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” νοσηλεύονται 84 ασθενείς με κορονοϊό στις κλινικές covid και 9 στη Μονάδα Εντατικής θεραπείας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία και την ανάλυση των δεδομένων στην περιοχή, παρά τις προσπάθειες και την συνε΄χιση των εμβολιασμών, δεν παρατηρείται όχι μείωση αλλά ούτε καν επιπεδοποίοηση κρουσμάτων.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι εαν συνεχιστεί για τις επόμνενες δύο εβδομάδες αυτό το σκηνικό τότε τα δύο νοσοκομεία της περιοχής θα χρειαστεί να ενιοσχυθούν με υγειονομικό προσωπικό και αυτομάτως θα μπουν στο “κάδρο” της επίταξης ιδιώτες γιατροί από την περιοχή.

Πηγή: patrastimes.gr