Απερίγραπτες καταστάσεις βιώνουν καθημερινά εκατοντάδες πολίτες στην Πάτρα οι οποίοι επισκέπτονται το Κέντρο Υγείας αστικού τύπου στον Άγιο Αλέξη. Παράλληλα για δεκάδες εργαζόμενους εκεί η καθημερινότητα έχει μετατραπεί σε εφιάλτη.

Αιτία το γεγονός, ότι τα συστήματα κλιματισμού σε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα υγείας αστικού τύπου της χώρα μας, όπως είναι αυτό στην περιοχή του αγίου Αλέξίου είναι εκτός λειτουργίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόβλημα ήταν γνωστό στους αρμοδίους πριν την έλευση του καλοκαιριού αλλά η συντήρηση των μηχανημάτων και έγκαιρη εξασφάλιση της απαιτούμενης δαπάνης κόλλησε λόγω γραφειοκρατίας .

Σε πολλές περιπτώσεις εργαζόμενοι την προηγούμενη εβδομάδα μετέφεραν από τα σπίτια τους ανεμιστήρες, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσουν την κατάσταση .

Η κατάσταση είναι ανυπόφορη, ιδιαίτερα για πολίτες οι οποίοι περιμένουν επί ώρες προκειμένου να περάσουν από επιτροπές ΚΕΠΑ. Πρόκειται για άτομα με μεγάλα ποσοστά αναπηρίας, άτομα τα οποία προέρχονται από πρόσφατα σοβαρά χειρουργεία και σε πολλές περιπτώσεις άτομα ανοσοκατασταλμένα. Επίσης στη συγκεκριμένη μονάδα λειτουργεί και εμβολιαστικό κέντρο , με τους προσερχόμενους για να εμβολιαστούν κατά του covid-19 να έρχονται αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες  θερμοκρασιακές συνθήκες.

Πηγή: patrastimes.gr