Χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα τόσο στην Πάτρα όσο και την ευρύτερη περιοχή, κατ’ ευφημισμό μόνο θα πάνε στους χώρους δουλειάς τους το πρωί της Δευτέρας (αύριο) προσκομίζοντας βεβαίωση διενέργειας self test, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει ανοίξει η σχετική πλατφόρμα προμήθειας – και ούτε αναμένεται να ανοίξει εντός της ημέρας – με αποτέλεσμα τουλάχιστον η πρωτινή βάρδια να μην υποβληθεί σε έλεγχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr στην ουσία τόσο στην περιοχή όσο και σε όλη την επικράτεια δεν αναμένεται να παρουσιάσουν οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς νωρίτερα από τα μέσα προς τα τέλη της εβδομάδας, καθώς αυτή την δυνατότητα τους δίνει και σχετική απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός εργασίας Κ. Χατζηδάκης.

Τι θα γίνει με τους ανασφάλιστους

Στο μεταξύ πολλά ερωτηματικά προκύπτουν σε ότι αφορά όσους απασχολούνται με ανασφάλιστη εργασία και στην περιοχή, καθώς εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να μπουν στο σύστημα, αλλά πολύ περισσότερο ακόμα και αν πληρώσουν για να προμηθευτούν self test δεν θα δηλωθούν πουθενά αλλά ακόμα περισσότερο εάν μπουν σε καθεστώς αυτοκαραντινας δεν θα πληρώνονται.

Πηγή: patrastimes.gr