Η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας-Δυτικής Αχαΐας συμμετέχει στις πρωτοβουλίες Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης που πραγματοποιούνται στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μάη, σε όλη τη χώρα, ιδιαίτερα στις περιοχές όπου υπάρχουν ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές.

Καλούμε τον φιλειρηνικό λαό της πόλης μας, τους φορείς, τα συνδικάτα, τη νεολαία, σε συγκέντρωση-καταγγελία στην

Πλατεία Γεωργίου την Πέμπτη 20 Μάη, ώρα 6.30

για να καταγγείλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ, που πατώντας στο στρωμένο δρόμο που βρήκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ ανανεώνει την Ελληνοαμερικανική Στρατιωτική Συμφωνία για τις Βάσεις. Η χώρα μας μετατρέπεται σε απέραντο ευρωατλαντικό πολεμικό ορμητήριο, αλλά ταυτόχρονα και σε στόχο αντιποίνων.

Συμμετέχει σε στρατιωτικές αποστολές στο εξωτερικό, στέλνοντας πολεμικό υλικό και προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Αναβαθμίζει διαρκώς τις σχέσεις με το κράτος – τρομοκράτη του Ισραήλ που δολοφονεί τον Παλαιστινιακό λαό, με θύματα αμάχους και παιδιά αυτές τις μέρες με τις πλάτες ΗΠΑ – ΕΕ.

Ο ανταγωνισμός της ελληνικής και της τουρκικής αστικής τάξης και οι εξελίξεις στις σχέσεις των δύο κρατών προειδοποιούν το λαό μας. Η Τουρκία αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας με τις ευλογίες ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Η επικίνδυνη εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους συμβαδίζει  με την αντιλαϊκή πολιτική κατά της εργατικής τάξης, τις τραγικές ελλείψεις στο εμπορευματοποιημένο δημόσιο σύστημα υγείας με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων.

Παλεύουμε για:

  • Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους
  • Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις – Nα κλείσει η βάση της Σούδας – Nα ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας – καμία νέα ευρωατλαντική βάση και στρατιωτική υποδομή.
  • ΟΧΙ στην εγκατάσταση πυρηνικών στον Άραξο και στην Ελλάδα
  • Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών.
  • Να σταματήσει η ΝΑΤΟική άσκηση Defender Europe και όλες οι ασκήσεις που στοχεύουν στην περικύκλωση της Ρωσίας και σημαδεύουν άλλους λαούς
  • Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό – Να τερματιστεί η Ισραηλινή σφαγή & κατοχή.
  • Όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και τις ένοπλες δυνάμεις στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν
  • Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ

Πηγή: patrastimes.gr