Πέθανε, σε ηλικία 80 ετών, η Αν Ράις, Αμερικανίδα συγγραφέας μυθιστορημάτων φαντασίας, μεταξύ των οποίων το «Συνέντευξη με έναν βρικόλακα», βιβλίο που θεωρείται ότι ανανέωσε το συγκεκριμένο είδος.

«Τις τελευταίες ώρες της, έμεινα καθισμένος δίπλα της στο κρεβάτι της στο νοσοκομείο, αναλογιζόμενος εντυπωσιασμένος τα επιτεύγματά της και το θάρρος της», έγραψε ο γιος της, Κρίστοφερ Ράις, στο Facebook, διευκρινίζοντας πως η μητέρα του πέθανε από επιπλοκές εγκεφαλικού επεισοδίου.

Το βιβλίο «Συνέντευξη με έναν βρικόλακα», που εκδόθηκε το 1976 και ανανέωσε το είδος των μυθιστορημάτων με βρικόλακες, μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Νιλ Τζόρνταν, το 1994, με πρωταγωνιστές τους Τομ Κρουζ και Μπραντ Πιτ.

Anne Rice Interview

Η Αν Ράις έγραψε δεκάδες βιβλία, μερικά από τα οποία ερωτικά, μερικά με θρησκευτική απόχρωση και πολλά στη σειρά «Βρικόλακες», τα οποία έχουν πουλήσει περισσότερα από 150 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.

Ένα άλλο από τα έργα της, το «Queen of the Damned» (Η βασίλισσα των καταραμένων), μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 2002 από τον Μάικλ Ράιμερ.

«Ο πόνος της οικογένειάς μας είναι απέραντος. Ως μητέρα, η υποστήριξή της για μένα ήταν άνευ όρων -μου έμαθε να αγκαλιάζω τα όνειρά μου, να απορρίπτω τον κομφορμισμό και να αψηφώ τις σκοτεινές φωνές του φόβου και της αμφιβολίας. Ως συγγραφέας, μου έμαθε να αψηφώ τα όρια των ειδών και να αφήνομαι στα εμμονικά πάθη μου», πρόσθεσε ο γιος της.

Πηγή: espressonews.gr