Αύξηση Βίας Ανήλικων και τα Μέτρα Αντιμετώπισης από την Κυβέρνηση

Αύξηση Βίας Ανήλικων και τα Μέτρα Αντιμετώπισης από την Κυβέρνηση

Η Ιωάννα Μάνδρου, δικαστική συντάκτρια του «ΒΗΜΑ», συζητά με τον Γιάννη Θ. Διαμαντή για την αυξανόμενη βία μεταξύ ανηλίκων και τα σχέδια της κυβέρνησης για την αντιμετώπισή της. Στο επεισόδιο του podcast, αναλύονται κρίσιμα θέματα. Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για τους παράγοντες που έχουν οδηγήσει στην αύξηση των κρουσμάτων βίας σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, καθώς και για τις ευθύνες των γονέων σχετικά με τις πράξεις των παιδιών τους.

Η απάθεια των νέων απέναντι στη βία και την παραβατική συμπεριφορά αναδεικνύεται επίσης ως σοβαρό ζήτημα. Επιπλέον, η συζήτηση για την αναθεώρηση του νόμου που αφορά την ποινική ευθύνη ανηλίκων υπογραμμίζει τα κενά στις προνοιακές δομές της χώρας. Teky g επισημαίνονται τα μέτρα που προτίθεται να υλοποιήσει η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτό το φαινόμενο.

Το podcast προσφέρει μια ενδελεχή ματιά σε όλες αυτές τις προκλήσεις και επισημαίνει τη σημασία της επίγνωσης και της δράσης σε αυτά τα ζητήματα. Για να ακούσετε το επεισόδιο, εγγραφείτε στο Podcast ΤΟ ΒΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ στο Spotify και Apple Podcasts και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις για νέα επεισόδια.

Πηγή: tovima.gr