Αλλαγές και στρατηγικός σχεδιασμός στην ηγεσία του ΠαΣοΚ μετά τις πρόσφατες εκλογές

Αλλαγές και στρατηγικός σχεδιασμός στην ηγεσία του ΠαΣοΚ μετά τις πρόσφατες εκλογές

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος του ΠαΣοΚ, σχεδιάζει να προχωρήσει σε αλλαγές και να επιτύχει εσωτερική ισορροπία στο κόμμα του. Εν όψει της συγκεκριμένης διαδικασίας, αναμένεται να ξεκινήσει συσκέψεις με τους στενούς του συνεργάτες για να συζητήσουν τη μετεκλογική πορεία του ΠαΣοΚ και να πιάσουν τον παλμό στην πολιτική σκηνή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτες οργανωτικές πρωτοβουλίες θα ανακοινωθούν σύντομα, και θα επανέλθει η πρωινή σύσκεψη της Χαριλάου Τρικούπη. Στο πλαίσιο αυτό, θα δημιουργηθεί μία ομάδα στρατηγικού σχεδιασμού και θα οριστεί σκιώδης κυβέρνηση που θα παρακολουθεί το έργο των υπουργών. Κρίσιμες αναμένονται οι αλλαγές και στη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με φήμες για την αντικατάσταση της γραμματέας της Κ.Ο. Ευαγγελίας Λιακούλη και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Μιχάλη Κατρίνη. Τα ονόματα που ξεχωρίζουν είναι οι Παύλος Χρηστίδης, Δημήτρης Μάντζος και Παναγιώτης Δουδωνής.

Η προσοχή του κ. Ανδρουλάκη είναι στραμμένη και στην αξιοποίηση στελεχών όπως οι Λευτέρης Καρχιμάκης, Κώστας Τσουκαλάς και Όλγα Μαρκογιαννάκη, οι οποίοι παρουσίασαν καλές επιδόσεις στις ευρωεκλογές. Παράλληλα, αναμένεται σημαντικός ρόλος για τους Βαγγέλη Τσόγκα, Στεφανία Μουρελάτου και Θανάση Γλαβίνα, που ήταν στενοί συνεργάτες του προέδρου στο πρόσφατο παρελθόν.

Μετά τις εκλογές, ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ πέρασε χρόνο με τον γιο του και συμμετείχε στην εξόδιο ακολουθία του Δημήτρη Καλογερόπουλου στην περιοχή του Αιγίου, γιορτάζοντας παράλληλα μία εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, όπου χαιρέτισε πρώην πρωθυπουργούς και είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο του επιμελητηρίου, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος στήριξε την προεκλογική του εκστρατεία.

Τέλος, ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή, μόνο ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ γνωρίζει τις λεπτομέρειες των αλλαγών που θα γίνουν, επιβεβαιώνοντας ότι θα υπάρξουν αναγνωρίσιμες μεταρρυθμίσεις και νέες κατευθύνσεις για τη λειτουργία του κόμματος. Σημείωσε επίσης ότιστόχος είναι η δημιουργία ενός προσαρμοστικού και ευέλικτου πολιτικού συμβουλίου, με συναντήσεις σε τακτική βάση.

Πηγή: tovima.gr