Άμεση Διερεύνηση του Θανάτου Πακιστανού Μεταναστή στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα

Άμεση Διερεύνηση του Θανάτου Πακιστανού Μεταναστή στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα

Δεκαέξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία του τομεάρχη Προστασίας Πολίτη Κώστα Μπάρκα και του τομεάρχη Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργου Ψυχογιού, κατέθεσαν αναφορά ζητώντας άμεση διερεύνηση της υπόθεσης του θανάτου του Πακιστανού μετανάστη Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα.

Η αναφορά επισημαίνει ότι το τραγικό αυτό περιστατικό εγείρει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια και τη μεταχείριση των μεταναστών στη χώρα. Ο άτυχος άνδρας, που είχε δηλωθεί αγνοούμενος για σχεδόν μία εβδομάδα, φέρει πολλαπλά χτυπήματα στο σώμα του, με την οικογένειά του να ισχυρίζεται ότι υπήρξε θύμα βασανισμού. Ήδη, η οικογένεια έχει κινήσει νομικές διαδικασίες κατά της Εισαγγελίας, επιδιώκοντας τη διαλεύκανση των αιτίων του θανάτου του.

Οι αρχικές πληροφορίες της αστυνομίας, που χαρακτήριζαν τον Καμράν Ασίκ ως άστεγο και χωρίς ταυτότητα, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με νέα στοιχεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε μισθωτήριο, ταυτότητα, μιλούσε άπταιστα ελληνικά και ζούσε στην Ελλάδα από το 2004. Οι πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας, που απέδιδαν τον θάνατό του σε παθολογικά αίτια, αμφισβητούνται έντονα από τις δημοσιευθείσες φωτογραφίες και τις καταθέσεις μαρτύρων, οι οποίες υποδεικνύουν μια διαφορετική κατάσταση.

Η αναφορά των βουλευτών περιλαμβάνει τα εξής αιτήματα: 1. Άμεση και ανεξάρτητη έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του μετανάστη. 2. Διερεύνηση των ισχυρισμών της οικογένειας και των μαρτυριών που αμφισβητούν τις δηλώσεις της αστυνομίας. 3. Ενίσχυση των διαδικασιών αναφοράς περιστατικών κακομεταχείρισης από κρατικούς φορείς, ώστε να προστατεύονται τα δικαιώματα όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως καταγωγής.

«Η προστασία της ασφάλειας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι καθήκον της πολιτείας. Είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι τέτοιες τραγωδίες δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον», τόνισαν οι βουλευτές.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ενημερώθηκε για το περιστατικό και προγραμμάτισε να επισκεφθεί το ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα στις 18:00, προκειμένου να ενημερωθεί δια ζώσης για την υπόθεση.

Πηγή: tovima.gr