Ανάγκη Άμεσων Πρωτοβουλιών για την Ειρηνική Λύση στη Μέση Ανατολή σύμφωνα με τον Σωκράτη Φάμελλο

Ανάγκη Άμεσων Πρωτοβουλιών για την Ειρηνική Λύση στη Μέση Ανατολή σύμφωνα με τον Σωκράτη Φάμελλο

Ο Σωκράτης Φάμελλος αναφέρθηκε στην κατάσταση της Μέσης Ανατολής, τονίζοντας την ανάγκη να αναληφθούν άμεσες πρωτοβουλίες από τον ΟΗΕ, την Ευρώπη και την Ελλάδα. «Η κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή, μετά την ισραηλινή εισβολή στο Λίβανο και τους βομβαρδισμούς του Ιράν στο Ισραήλ, είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και καταδικαστέα εξέλιξη», σημείωσε. Υπογράμμισε ότι «η τρομοκρατία δεν καταπολεμάται με τον θάνατο χιλιάδων αμάχων και την κλιμάκωση της κρίσης στην περιοχή, που μπορεί να οδηγήσει σε έναν ανεξέλεγκτο περιφερειακό πόλεμο»

Ο πρώην πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως υπάρχει επείγουσα ανάγκη για άμεση κατάπαυση του πυρός και τόνισε την απαίτηση για πρωτοβουλία του Συμβουλίου Ασφαλείας και της ΕΕ προκειμένου να μειωθεί η ένταση. «Η διεθνής κοινότητα πρέπει να δράσει με προτεραιότητα την ειρήνη και την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Η Ελλάδα οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλίες ως πυλώνας ειρήνης και σταθερότητας», κατέληξε.

Επιπλέον, ο Σωκράτης Φάμελλος συζήτησε νωρίτερα τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας: «Ήμουν, είμαι και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αναγκαιότητα για την ελληνική κοινωνία και θέλω να υπάρχει και να γίνεται ολοένα και καλύτερος». Κάλεσε επίσης τους ανθρώπους του κόμματος να «ξαναχτίσουν το σπίτι μας» και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασιών με προοδευτικές δυνάμεις, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρήσει τη στιβαρότητά του. Καυτηρίασε επίσης τις αναφορές σε «χουντικές πρακτικές» που προέρχονται από υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη, σημειώνοντας ότι η στάση αυτή προκαλεί αντιδράσεις στα στελέχη της Κουμουνδούρου.

Πηγή: tovima.gr